12.04.2016 - 21:19
|
Actualització: 12.04.2016 - 23:19
Aquest dimecres acaba el termini per a inscriure’s en el 8é Concurs d’Arròs al Forn de l’Olleria (bases en pdf), organitzat per l’Associació d’Hostalers local i que se celebrarà diumenge vinent.
Les cassoles que concursen hauran de dur, com a mínim, arròs, oli d’oliva, costella de porc, pota i ventre, cansalada, cuixa de conill o de pollastre, costella de vedella, costella de porc, pilotes, botifarra de carn i de ceba, cigrons, i dos ingredients més de lliure elecció. A més, hauran de ser per a quatre comensals o més.
El concurs es desenvoluparà, com els darrers anys, al carrer d’Ausiàs March, on s’hi pararan les taules per a menjar-se les cassoles, participants en el concurs o no, i on el jurat valorarà les que es presenten als tres premis amb què està dotat. Els membres del jurat valoraran la presentació, el punt d’arròs i el punt de sabor. Els arrossos elaborats per professionals de la cuina poden ser desqualificats, segons les bases.
A banda dels concursants, qui vulga hi podrà acudir amb les seues cassoles. Per a fer-ho, cal inscriure’s a les oficines municipals i pagar dos euros per persona. L’organització, amb la col·laboració de l’ajuntament, posarà taules, cadires i la beguda, a més d’animació musical i entreteniment per a xiquets. L’any passat, més de 300 persones es van aplegar en aquesta festa gastronòmica ja ben consolidada.