18.12.2020 - 17:52
|
Actualització: 18.12.2020 - 18:52
La Conselleria d’Economia ha concedit ajudes per 473.000 euros a dotze ajuntaments de la comarca per a cobrir despeses corrents realitzades en suport al comerç i l’artesania durant la crisi sanitària de la covid-19, segons ha informat la Generalitat.
Els ajuts es destinaran a les despeses corrents ocasionades en els àmbits de l’activitat comercial i artesana per la crisi, les ajudes a establiments comercials, les ajudes al foment del consum en el comerç local, i les despeses corrents relacionades amb l’activitat de mercats municipals, mercats de venda no sedentària o fires comercials.
La dotació d’aquestes ajudes directes urgents a tot el País Valencià és de 5.915.914 euros. En el cas de la Vall d’Albaida, les subvencions per municipi són Ontinyent (300.000 euros); l’Olleria (82.142,72 euros); Benigànim (31.108,46 euros); Albaida (22.163,28 euros); el Palomar (10.226,16 euros); Quatretonda (6.887,84 euros); Aielo de Malferit (6.692,53 euros); Bocairent (4.468,12 euros); la Pobla del Duc (3.051,97 euros); Castelló de Rugat (2.628,24 euros); Agullent (1.804,52 euros) i Alfarrasí (1.460,02 euros).
El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha explicat que ‘aquestes ajudes responen a la voluntat de donar suport a les administracions locals que han realitzat despeses excepcionals en suport del sector comercial i artesà amb la finalitat de pal·liar la crisi de la covid-19’, i que han hagut de finançar aquestes despeses no previstes amb fons propis extrets d’altres línies pressupostàries.
‘Si el comerç local i l’artesania representen un model de comerç de proximitat necessari per a una economia sostenible, ara més que mai cal que estiguem al seu costat’, ha manifestat Climent.
Objecte de les ajudes
L’objecte de les ajudes va dirigit a cobrir les següents despeses: despeses en productes i serveis de mesures de protecció, prevenció i higiene necessaris per a garantir la seguretat del personal propi, de comerciants i empleats, i del públic en general, en mercats municipals, mercats de venda no sedentària i altres espais en què es desenvolupa activitat comercial.
A més, serviran per a la posada en marxa de serveis logístics de proximitat com el repartiment a domicili, tant en material i programari informàtic, com en lloguer de vehicles, contractació de personal o contractació d’empreses de distribució
Així mateix, es finançaran les despeses destinades a l’impuls de la digitalització del comerç i la implantació i accés a plataformes de venda per internet dels comerços i empreses artesanes del municipi i els destinats a l’organització i realització de certàmens firals per a promocionar el comerç de proximitat i l’artesania.
També s’hi inclouen les destinades a permetre l’obertura al públic dels mercats municipals o dels mercats de venda no sedentària i el suport realitzat per les entitats locals mitjançant subvencions a les empreses comercials i artesanes, així com a associacions empresarials o artesanes de la localitat per a cobrir les despeses d’accions com les citades anteriorment i per al foment del consum en el comerç local.