Un dictamen emés pel Consell Jurídic Consultiu reconeix la responsabilitat del Consorci de Residus en els sobrecostos que ha hagut d’assumir la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida en obligar-la a transportar el fem fins a Ròtova, i conclou que hauria d’abonar la indemnització corresponent a l’ens comarcal.

Segons es recull en el dictamen, el transport fins a la localitat de la Safor en compte del Palomar representa ‘perjudicis econòmics’ de 81.000 euros l’any. Amb tot, el CJC no determina cap indemnització concreta per no disposar ‘d’elements suficients determinants’ per a fixar-la. La Mancomunitat reclamava 599.841,22 euros.

El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, en relació al dictamen ha s’ha mostrat satisfet ‘perquè ens dóna la raó sobre l’existència d’un perjudici real a la Mancomunitat i als pobles per una decisió unilateral del COR’, tot i que no siga vinculant. Gomar ha lamentat haver d’arribar al CJC per aquest conflicte, però ha assegurat que s’ha demostrat ‘que no anàvem desencaminats quan ens hem mantinguts ferms davant d’una imposició que ens ha causat greus problemes de liquiditat’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]