Un dictamen emés pel Consell Jurídic Consultiu reconeix la responsabilitat del Consorci de Residus en els sobrecostos que ha hagut d’assumir la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida en obligar-la a transportar el fem fins a Ròtova, i conclou que hauria d’abonar la indemnització corresponent a l’ens comarcal.

Segons es recull en el dictamen, el transport fins a la localitat de la Safor en compte del Palomar representa ‘perjudicis econòmics’ de 81.000 euros l’any. Amb tot, el CJC no determina cap indemnització concreta per no disposar ‘d’elements suficients determinants’ per a fixar-la. La Mancomunitat reclamava 599.841,22 euros.

El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, en relació al dictamen ha s’ha mostrat satisfet ‘perquè ens dóna la raó sobre l’existència d’un perjudici real a la Mancomunitat i als pobles per una decisió unilateral del COR’, tot i que no siga vinculant. Gomar ha lamentat haver d’arribar al CJC per aquest conflicte, però ha assegurat que s’ha demostrat ‘que no anàvem desencaminats quan ens hem mantinguts ferms davant d’una imposició que ens ha causat greus problemes de liquiditat’.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb