El Consell anuncia un decret d’ajudes per pal·liar els danys produïts per les plugesVilaWeb
Redacció
20.12.2016 - 22:24
Actualització: 20.12.2016 - 23:24

Redacció/EP El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que el Consell aprovarà divendres que ve un decret d’ajudes per a tots els municipis afectats per les pluges que s’han produït tant durant el temporal de llevant des del passat cap de setmana com en els anteriors.

Dins d’aquest paquet de mesures també es contempla d’avaluar els efectes que han deixat les precipitacions en les collites i en tot el sector agrari. Segons ha manifestat Puig, encara no es coneix exactament a quant ascendiran aquestes subvencions perquè encara no s’ha realitzat ‘l’avaluació corresponent’, però el president ha destacat que es destinaran a les comarques on s’han produït més problemes.

Per això, durant els pròxims 30 dies es crearà un espai perquè els ajuntaments puguen avaluar els danys soferts a les poblacions i, a partir d’aquest moment, s’analitzaran i prendran ‘mesures de previsió i de sol·licitud de col·laboració amb el govern d’Espanya’ amb l’objectiu de fer front a les situacions més complicades que s’han produït en algunes zones.

Segons ha destacat la Generalitat, els dies 27 i 28 de novembre, el 4 i 5 de desembre de 2016 i, de manera especial, des del passat divendres, el País Valencià ‘ha patit una sèrie de fenòmens tempestuosos d’inusitada intensitat, amb registres acumulats que van superar àmpliament els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats’.

Per això, davant d’aquesta situació, el Govern ha iniciat les accions pertinents per aconseguir ‘com més prompte millor el retorn a la normalitat de totes les zones que s’han vist afectades’.

En aquest sentit, el decret que s’aprovarà divendres recull que s’establirà un termini de 30 dies, comptats des de la publicació d’aquest acord al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, perquè els municipis afectats puguen presentar les estimacions de danys, de les infraestructures i béns públics, com a conseqüència de les pluges. Un cop presentades les sol·licituds, es durà a terme una avaluació per part d’una comissió tècnica presidida pel director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Amb càrrec a 2017

Així mateix, la comissió farà una estimació pressupostària amb càrrec al Fons de Contingència per a l’exercici 2017. En cas de superar-se la dotació pressupostària prevista, es podrà establir un prorrateig entre totes les actuacions, que s’imputaran a càrrec del Fons de Contingència per l’exercici 2017. ‘Tot això sense perjudici que els departaments competents puguen cofinançar amb càrrec als seus fons propis ordinaris les actuacions previstes fins al 100 per 100 del seu cost’, ha indicat

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any