El Consell trasllada a Ateval la voluntat ‘d’implicar-se’ en la modernització i innovació del sector tèxtil

  • Els consellers Vicent Soler i Rafa Climent han assistit a la presa de possessió de Càndid Penalba com a president de l'entitat

VilaWeb
Redacció
09.05.2018 - 17:59
Actualització: 09.05.2018 - 19:59

Càndid Penalba (esq.), amb León Grau

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, han assistit aquest dimecres a la presa de possessió de Càndid Penalba com a nou president d’Ateval, acte en què tots dos consellers han manifestat la voluntat ‘d’implicar-se en la modernització de les empreses’ del ram perquè puguen ‘innovar’.

D’aquesta manera, han volgut traslladar el seu ‘suport’ a la patronal tèxtil i al nou president, al mateix temps que han agraït la tasca desenvolupada pel president sortint, León Grau, ‘que ha sabut dirigir l’associació en una etapa molt difícil per a les empreses i també per al teixit associatiu’, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Com ha destacat Vicent Soler durant la seua intervenció, ‘ara entrem en una etapa més positiva per a l’economia i cal que les institucions públiques ens impliquem per emprendre iniciatives que reforcen i donen suport a les empreses a l’hora d’innovar perquè puguen competir amb èxit en una economia global’.

‘En un context d’empreses de mida reduïda –ha explicat Soler– és important comptar amb un teixit associatiu potent, com representa Ateval per al sector tèxtil valencià, però a més amb unes institucions públiques pròximes i amb voluntat d’implicar-se en la modernització de les empreses’.

El conseller d’Hisenda ha incidit en la importància de la col·laboració público-privada perquè ‘si som capaços de posar en comú la voluntat d’esforç i les capacitats tècniques i organitzatives que tenim, aconseguim consolidar un model econòmic de progrés que puga sostenir el benestar en condicions d’igualtat per a tots els valencians’. ‘Un model en el qual les Comarques Centrals i el seu sector tèxtil té, sens cap dubte, un paper molt destacat’, ha conclòs.

El sector ‘està fent bé les coses’
Per la seua banda, el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha assenyalat que el tèxtil és un sector que ‘està fent molt bé les coses, que ha fet una gran aposta per les exportacions i per la innovació, i en concret Ateval, ha participat en multitud de projectes europeus i internacionals d’innovació i cooperació’.

En aquest sentit, Climent ha ressaltat ‘la important tasca de promoció comercial i internacionalització que realitza Ateval’, a través d’activitats a l’exterior, missions comercials, o certàmens, com ara la Fira Home Textiles Premium, organitzada amb Fira València a Madrid , que ja s’ha consolidat com el ‘gran certamen professional de tèxtils per a la llar, la tapisseria i la decoració’, o la presència valenciana a la fira de Frankfurt.

‘I en l’àmbit de la innovació els resultats també són visibles. Ho veiem a la moda, en els nous productes, en les empreses que visitem i en les fires en què participa el sector’.

Càndid Penalba remarca la ‘força col·lectiva del tèxtil’ en la presa de possessió
En la seua intervenció ja com a president d’Ateval, Càndid Penalba ha agraït la confiança i s’ha posat a disposició de les empreses associades. Penalba ha remarcat ’la força col·lectiva del tèxtil que a dia d’avui aporta un 5% al PIB industrial valencià, amb 1.424 empreses i 23.000 llocs de treball directes, 2.000 milions d’euros de xifra de negoci i 900 milions en exportacions dirigides als cinc continents’.

En el seu discurs, ha manifestat la voluntat d’integració del sector conformant un Comitè Executiu funcional i dinàmic amb membres veterans i empresaris nous ‘disposats a treballar per i per al sector tèxtil valencià, millorar la comunicació i prestació de serveis associatius, potenciar la internacionalització, la innovació i la formació, i donar un impuls més gran a l’acció del lobby sectorial del tèxtil valencià’.

Càndid Penalba ha destacat la importància d’implementar mesures sòlides per part dels governs ‘per superar les deficiències estructurals que constrenyen l’economia i que han d’incentivar la inversió, el consum i l’ocupació’, remarcant la necessitat d’una ‘política efectiva per a la reindustrialització, que situe la indústria com a motor de creixement’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem