El Departament de Salut de Gandia, que inclou nou localitats de la Vall d’Albaida, ha fet una crida a la responsabilitat i al manteniment escrupolós de les mesures de seguretat sanitària davant l’increment significatiu de contagis, especialment a la població d’entre 19 i 35 anys, la franja d’edats en què més casos nous s’han produït.

En aquest cas, re recorda la importància de tindre molta cura en les relacions socials en general, i sobretot en l’oci nocturn, les vacances, celebracions i viatges.

El departament ha registrat 232 positius nous de covid-19 en només quinze dies. Segons ha detallat en un comunicat, en la setmana del 14 al 20 de juny s’han registrat 43 casos nous de Covid-19, el 65,1% dels quals afectava joves de 21 a 30 anys. La setmana passada, els contagis pujaren a 94, amb una distribució més uniforme en els diferents grups d’edat, però amb un predomini en les edats compreses entre 11 i 40 anys. I en aquesta setmana, només entre dilluns i dimecres s’han notificat 95 casos nous.

Les normes que recorda que cal seguir són:

– Usar màscares recomanades (quirúrgiques, FFP2 o FFP3), tant en ambients exteriors com interiors.

– Llavar-se les mans sovint amb aigua i sabó o soluciones desinfectants hidroalcohòliques.

– Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca, sobretot quan s’està en contacte amb altres persones.

– Mantenir la distància social, especialment en el grup d’edat de 19 a 35 anys.

– Limitar els contactes socials amb diferents grups de convivència. Sobretot si impliquen la retirada de la màscara, com els referents a oci i restauració.

– En cas de presència de símptomes de sospita d’infecció per covid-19 (febre, tos, dolor muscular, sensació de falta d’aire, mal de gola, malestar general, vòmits, diarrea, perduda d’olfacte, gust, cefalea, congestió nasal, mucositat, etc.) es recomana d’aïllar-se i comunicar-se amb el centre de salut per a rebre indicacions.

– En cas d’haver tingut contacte amb un cas confirmat de covid-19, es recomana aïllar-se i comunicar-se amb les autoritats sanitàries (centre de salut, salut pública, etc.).

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.