El  Pla Convivint de la Generalitat Valenciana preveu que Ontinyent dispose d’un Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics nou i d’un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu.

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i vice-presidenta del govern, Mónica Oltra, i el cap de Consell, Ximo Puig, han presentat aquest matí el Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana (2021-2025), que crearà sis mil places públiques noves en residències i centres de dia per a gent gran, persones amb diversitat funcional o dones maltractades. El pla té un pressupost de 561 milions d’euros per a la reforma o construcció de 247 instal·lacions a tot el País Valencià, i crearà 3.500 llocs de faena directes.

Segona ha informat l’Ajuntament d’Ontinyent, el Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM) serà un centre residencial comunitari destinat a persones amb malalties mentals cròniques que no necessiten hospitalització. Funcionarà en coordinació amb el CRIS actual gestionat per ADIEM, i amb la Unitat de Salut Mental de la conselleria. Tindrà una capacitat d’entre 20 i 40 persones, a qui oferirà allotjament i rehabilitació per a ampliar-ne l’autonomia personal i social.

Quant al Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu, es dedica a l’atenció a xiquets i joves que necessiten suport social. En aquest cas, el servei serà complementari a altres de l’atenció secundària d’infància i adolescència, com ara El Rogle.

El batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha assegurat que es tracta “d’una bona notícia pel que suposa de reforç a les infraestructures d’aquest tipus a la ciutat. A Ontinyent comptem amb una xarxa potent d’equipaments socials, però les necessitats són sempre grans i l’ajuntament farà tot allò que estiga en la seua mà per seguir avançant en esta matèria, en aquest cas coordinant-se amb la Generalitat Valenciana, fent les gestions i disposant els recursos que siguen necessaris”, assenyalava.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.