09.02.2018 - 16:09
|
Actualització: 09.02.2018 - 17:09
El supermercat Consum, amb seu a Silla, ha deixat d’etiquetar el nom dels productes de marca pròpia en català, com feia fins ara, de manera que ara són íntegrament en castellà. La cooperativa justifica la decisió adduint que, a més del País Valencià i el Principat, distribueixen en indrets de l’estat espanyol com ara Múrcia, Castella – la Manxa, Aragó i Andalusia. ‘Estem presents a 6 comunitats, per tant, optem per etiquetar els productes en castellà però mantenim la resta de comunicacions amb els socis-clients en la seua llengua’, ha escrit en un piulet.
.@Consum retira el valencià del seu nou etiquetatge de productes. Una mala notícia. pic.twitter.com/2taXwr1kYJ
— Joan Sanchis (@JoanSanchis) 8 de febrer de 2018
Presents en 6 comunitats i amb més de 700 supermercats, la decisió d’etiquetar la nostra marca pròpia en castellà ha sigut testada amb els nostres socis-clients i aprovada, com a cooperativa, a fi de millorar la llegibilitat del nostres productes. (2/2)
— Consum (@Consum) February 9, 2018
Consultats per VilaWeb, Consum manifesta que manté ‘l’aposta total pel valencià’ i matisen que l’eliminació del català tan sols afecta el nom dels productes, ja que de fet mai no han etiquetat totalment en català. Segons explica, ‘la decisió d’etiquetar la nostra marca pròpia en castellà ha sigut testada amb els nostres clients i aprovada, per la cooperativa, a fi de millorar la llegibilitat dels nostres productes’.
Recorden, a més, que ‘la papereria, publicitats i resta de suports digitals i de tenda són totalment bilingües’. Tanmateix, com es pot comprovar a les xarxes socials Twitter i Facebook i a la web, la llengua de comunicació inicial de l’empresa en l’àmbit digital és el castellà, encara que hi ha part de la web traduïda al català i a l’anglès.
Consum, fundada l’any 1975 a Alaquàs (Horta Oest) com una cooperativa de consum, té més de sis-cents vuitanta supermercats, afegint-hi la franquícia Charter. El 2007 la cooperativa va comprar seixanta-dos supermercats de Caprabo al País Valencià, Múrcia, Castella – la Manxa i Andalusia, però ha estat ara, al cap de deu anys, que han pres la decisió d’eliminar el català del nom dels productes de marca pròpia. A la Vall d’Albaida, té establiments a Aielo de Malferit, Albaida, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat (Charter), l’Olleria i Ontinyent.