El Tinell de Calabuig d’Ontinyent i El Cancell de Bocairent, inclosos en València Cuina Oberta

  • L'esdeveniment gastronòmic se celebra per primera vegada també fora de València

VilaWeb
13.11.2016 - 00:00

Redacció/EP L’esdeveniment gastronòmic València Cuina Oberta celebrarà aquest mes de novembre la primera edició en què ix també fora de València, i oferirà menús entre 20 i 45 euros en 19 restaurants d’alta cuina de 17 municipis, més els de la ciutat, del 17 al 27 de novembre, de dijous a diumenge. Entre aquests municipis hi ha Bocairent i Ontinyent.

A més dels de València, els restaurants que hi participen són de Camp de Túria, Camp de Morvedre, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, l’Horta, Requena-Utiel, la Safor, la Serrania i la Costera. De la Vall d’Albaida, els establiments participants són El Cancell de Bocairent i El Tinell de Calabuig d’Ontinyent.

‘València Cuina Oberta Comarques’ és fruit d’un conveni de col·laboració entra el patronat de Turisme de la Diputació i la fundació municipal Turisme València, subscrit enguany per a ampliar el programa en tota la demarcació d’aquesta corporació.

La primera edició la va presentar dimecres en roda de premsa la diputada de Turisme, Pilar Moncho; el president de l’esdeveniment Gastrónoma, Carlos Mataix; el gerent de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), David Izquierdo, i el xef del Restaurant Casa Manolo de Daimús, Manuel Alonso, un dels 19 establiments inclosos en el programa.

La intenció d’aquesta iniciativa és, segons va assenyalar la diputada, ‘popularitzar l’alta cuina entre tota la societat’ i ‘especialment donar-la a conèixer als propis valencians’ perquè, ha reivindicat, ‘al cap i a la fi som allò que mengem i tenim el paisatge que projecta aquesta cuina, de manera que és una oportunitat per a conèixer-lo’. En aquest sentit, Moncho afegí que el nou programa ‘treballa per la desestacionalizació’ amb la intenció que ‘la gastronomia siga un imant que ens porte a conèixer el territori valencià’.

‘El millor rebost del món’

El xef estrella Michelin Manuel Alonso va assegurar que Cuina Oberta ‘contraresta una de les grans debilitats del nostre turisme, l’estacionalitat’, al mateix temps que ‘posa en valor el millor rebost del món’.

Per això, veu la iniciativa com ‘un creixement per a tothom’ i ha manifestat que aquest tipus d’esdeveniments ‘potencia el mapa gastronòmic en una temporada ideal, fora de l’estiu’, per la qual cosa ‘contraresta l’estacionalitat’. Manuel Alonso ha fet una crida als ciutadans a ‘aprofitar el que tenim i posar-ho en valor: la nostra cuina mediterrània en un entorn immillorable’.

Per la seua banda, com a representant dels empresaris, David Esquerre ha qualificat l’acció de ‘molt atractiva’ i ha recordat que és una cosa que la FEHV havia suggerit a la Diputació. ‘Hi ha molts restaurants fent-ho bé i aquest esdeveniment posicionarà València amb més pes com a destinació atractiva’, ha asseverat.

Finalment, el responsable de Gastrónoma -presentat com a ‘padrí’ de València Cuina Oberta Comarques- ha agraït el suport de la Diputació de València al gastroturisme i ha remarcat sobre aquest tema que ‘no s’ha de girar l’esquena a les coses que funcionen’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem