La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina 30.703,87 euros al desenvolupament del voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals a la Vall d’Albaida, d’un total de 589.000 a tot el País Valencià.

L’objectiu de les ajudes és, a més, dur a terme campanyes de sensibilització, educació i conscienciació als visitants en espais naturals i forestals, a través d’accions dirigides a la informació, al control del compliment de les diferents normatives aplicables, a la vigilància dissuasiva i a l’aplicació de programes d’educació ambiental amb especial incidència en el coneixement del mitjà forestal.

Els diferents beneficiaris han de començar les tasques al llarg del mes de juny i acabaran al setembre, segons el projecte de voluntariat ambiental presentat davant la Conselleria. Les tasques seran supervisades pels tècnics de prevenció d’incendis de les direccions territorials i pel col·lectiu d’agents mediambientals.

Aquestes ajudes al voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals es troben englobades dins de l’Estratègia Mosaic desenvolupada per la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals i basada en els pilars de planificació, prevenció, innovació i gestió.

Els beneficiaris de les ajudes són els ajuntaments de Quatretonda (7.788,61 euros), Llutxent (6.147,16), Ontinyent (7.073,55 euros) i Benigànim (4.727,86), l’Associació Contra Incendis Forestals de la Vall d’Albaida-ACIF (2.848,13 euros), i Creu Roja d’Albaida (2.118,56 euros).

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.