27.02.2020 - 12:42
|
Actualització: 27.02.2020 - 13:42
El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha participat en un simulacre per a la implantació del pla d’emergència de la bassa de la Foia del Pou de Montaverner, la titularitat del qual és de la Societat Estatal d’Investigacions Agràries (SEIASA) i que és explotada per la Comunitat de Regants Foia del Pou.
Segons ha explicat la Generalitat en un comunicat, l’escenari recreat per a comprovar els procediments del Pla d’Inundacions ha consistit en la simulació d’un sisme de més de 3,5 en l’Escala de Richter, ‘la qual cosa ha posat en risc l’estructura de la bassa’.
L’afecció principal contemplada en el simulacre és la de la via del tren Xàtiva-Alcoi, a més de dos habitatges aïllats que quedarien incomunicats. Pel que fa a l’aigua de la bassa, es canalitzaria ràpidament per un barranc al riu Albaida, regulat més avall per l’embassament de Bellús.
L’exercici ha tingut com a objectius assegurar-se que tots els participants tenen la formació adequada per a poder dur a terme les funcions recollides en el Pla d’Emergència de la Bassa, i confirmar el bon funcionament dels sistemes de transmissió, comprovar els de comunicació i que s’apliquen els procediments en el Pla Especial d’Inundacions, ha apuntat la Generalitat.
A més del centre de Coordinació d’Emergències, en el simulacre han participat els organismes que formen part del Comité d’Implantació del pla d’emergència de bassa, entre els quals la Sots-delegació del govern espanyol a València, SEIASA, la Comunitat de Regants Foia del Pou i les direccions generals dels Ministeris d’Agricultura, Pesca i Alimentació i de Transició Ecològica i Repte Demogràfic espanyols.
També hi han participat Adif, els ajuntaments de Montaverner i Alfarrasí, i els organismes implicats en el Pla Especial d’Inundacions del País Valencià.