28.06.2019 - 19:04
|
Actualització: 28.06.2019 - 21:04
El projecte teatral europeu de la Universitat de València, Escena Erasmus, ha presentat aquest dimecres l’espectacle nou que, amb el títol Una cançó per a Europa, proposa una comèdia ambientada en 2023 amb el triomf a Europa de la ultradreta. La peça proposa un muntatge amb cançons en directe de diferents èpoques i estils per a oferir ‘un crit d’optimisme i alegria davant l’auge dels populismes i l’extrema dreta’ al vell continent.
En la presentació s’han donat a conéixer les dates de les representacions, tres de les quals seran a la Vall d’Albaida. A més de les ja conegudes d’Atzeneta d’Albaida el 29 de juny, i de Bocairent el 14 de juliol, n’hi ha programada també una a Ontinyent el 7 de juny.
Una cançó per a Europa –que es representarà ara ja del 29 al 31 de maig a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau– és la nova aposta d’Escena Eramus, una iniciativa guanyadora del Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011, el Premi Talent Jove 2018 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe.
La funció la interpreten 16 actors de vuit nacionalitats diferents que demostraran sobre l’escenari que ‘és possible treballar junts i superar les diferències’. Una de les actrius és Celia Burgos, de Benigànim.
El muntatge planteja qüestions com ara si Europa camina cap a ‘un nou abisme’, si és possible que s’arribe al final d’un llarg temps de pau o cap a on volen anar els ciutadans.
L’espectacle està dirigit per Javier Sahuquillo amb textos escrits expressament per destacats dramaturgs de l’escena valenciana, com Guada Sáez, Begoña Tena, Sònia Alejo, Sara Acàmer i Daniel Tormo. Per primera vegada compta amb la col·laboració d’un autor espanyol, Ignacio García May, i un autor italià, Michele Ruol.
A més dels tres municipis de la Vall d’Albaida, l’espectacle d’enguany visitarà València, Barx, Bétera, Xera, Setaigües, la Pobla Llarga, el Villar, el Genovés, Albalat de la Ribera, Quartell, Bugarra, Gandia, Moixent i Vallada.