Escena Erasmus reflexiona sobre populisme i totalitarisme amb ‘La fira invisible’

  • L'obra es representa aquest dijous a Ontinyent

VilaWeb
Redacció
05.07.2017 - 17:46
Actualització: 05.07.2017 - 19:46

El projecte teatral Escena Erasmus torna als escenaris d’Ontinyent. Enguany ho fa aquest dijous 6 de juliol, amb ‘La fira invisible’, una obra que reflexiona sobre el populisme, la deriva totalitària, la situació del desconcert ciutadà que es viu a Europa i l’increment del jihadisme.

Aquest 2017 és la cinquena edició del projecte, Premi Carlemany de la Joventut en 2011 del Parlament Europeu, que posà en marxa ‘Les Petites Europes’ un programa produït per la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. A Ontinyent és el tercer any consecutiu que n’arriben les representacions.

El nou espectacle d’Escena Erasmus, que passa examen de la situació política, social i cultural que afecta Europa, es podrà veure a les 19.00 al Teatre Echegaray, dins el programa Cultura de Barri. ‘La fira invisible’ és la segona part d’una trilogia d’espectacles sobre les migracions que Escena Erasmus va començar l’any passat amb ‘El circ de la frontera’, i que tindrà continuïtat l’any que ve.

‘Les Petites Europes’ és un programa cultural que pretén establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors. A més del teatre, a cada municipi s’organitzen diverses activitats on es potencia la trobada intercultural, la reflexió sobre la manera de ser europeus i diferents actes amb col·lectius locals. El 24 de juny passat es va representar a Agullent.

L’espectacle visitarà 19 pobles i ciutats. A més d’Agullent i Ontinyent, passa per Loriguilla, Manises, Alfara del Patriarca, la Font de la Figuera, Xest, Potries, Manuel, Favara, Alpont, Anna, Cortes de Pallàs, Quart de Poblet, Requena, Benetússer, Alzira, Benifaió i València.

El muntatge està dirigit per Anna Marí, autor també de part dels textos juntament Gabi Ochoa, Javier Sahuquillo, Guada Sáez i Daniel Tormo. El muntatge el protagonitzen els valencians Marc Company, Maria Ros, Ismael Sempere i Glòria Vindel, a més de Natalia Adamczyk (Polònia), Mara Hold (Alemanya), Stefano d’Ippolito (Itàlia), Lucas Casasco (Brasil), Szymon Miczek (Polònia), Manuel Ramminger (Àustria), Judith Sanz (Soria) i Clelia Zoccatelli (Itàlia).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem