24.11.2018 - 16:54
|
Actualització: 24.11.2018 - 17:54
A Ontinyent, un poble viu ple de gent jove on hi ha una creixent demanda de serveis per part dels que conformem un alt percentatge de la població, no pot haver-hi una falta de serveis tan gran com l’existent actualment.
Sovint, molts de nosaltres ens preguntem un dissabte de vesprada: ‘on anem?’, qüestió que de vegades, més de les desitjades, es respon amb un ‘no ho sé.’
Són situacions com aquesta les que fan que ens preguntem si es pensa en nosaltres a l’hora de fer la programació d’activitats o simplement no se’ns té en compte en planejar-les. També és cert que hi ha diversos grups juvenils al poble com els Juniors, els Scouts o el Moviment Juvenil que creen un ambient sa on poder relacionar-se, però, després què?
Una bona manera de començar a solucionar aquests nombrosos problemes seria creant un Casal Jove en condicions i donar-li una major visibilitat, realitzar activitats destinades a persones d’entre 13 i 18 anys o organitzar més propostes esportives amb finalitats altruistes.
Des del meu punt de vista, pense que el que necessitem és recobrar eixa proximitat de poble entre nosaltres, conéixer-nos els joves de diferents parts d’Ontinyent, i això no pot ocórrer des d’una pantalla o des d’una butaca, El que hem de fer és participar, aprendre i gaudir del lloc on vivim o, almenys, conéixer-lo millor.
Una altra proposta interessant seria fomentar la nostra educació amb xarrades proposades per nosaltres i organitzades per l’Ajuntament o el Consell de la Joventut sobre temes que ens interessen o puguen ser-nos d’utilitat, com formació professional, consum responsable o la importància de dur una vida activa i saludable.
En resum, cal buscar propostes que ens criden l’atenció i que ens motiven a participar-ne de manera més activa que actualment, amb total llibertat, sentint que formem part del nostre poble i que la nostra opinió també s’escolta.
Clara Donat Thobi – Col·legi Santa Maria