22.03.2019 - 16:55
|
Actualització: 22.03.2019 - 17:55
En aquesta ocasió no vos recomanaré llibres, tampoc DVD, ni revistes… vos recomanaré FITXES.
Unes fitxes ben especials, vénen dins d’una capseta, amb 4 títols diferents, i recomanades per a xiquets a partir de 8 anys, però per als adults també són ben recomanables.
Vos parle de la col·lecció de Wonder Ponder, Filosofia visual per a nens.
‘Wonder Ponder acosta els lectors a algunes de les grans preguntes de la filosofia de manera divertida i atractiva. Escenes curioses i preguntes intrigants conviden a la reflexió i al diàleg, estimulen el desenvolupament d’un pensament propi i faciliten la construcció d’un mapa visual i conceptual del tema que tracta cada títol. Les capses Wonder Ponder estan dissenyades per mirar-les, llegir-les i pensa-hi tots sols o acompanyats, en contextos familiars, lúdics o educatius.’
Cada caixa conté:
- 14 làmines amb escenes que fan pensar
- Mes de 100 preguntes per a ments intrèpides
- 3 làmines per a crear escenes pròpies
- Una guia breu
- Propostes d’ús
- Pòster
Aquestes fitxes estan escrites per Ellen Duthie i il·lustrades per Daniela Martagón.
Cadascuna de les 4 capses ens porta a reflexionar al voltant de diversos temes, tots d’interès en el món del menut i de l’adult :
- ‘Món cruel’, el primer títol, indaga sobre la crueltat i els seus diferents matisos en la vida quotidiana amb humor, intriga, rigor i cura. Algunes de les preguntes que ens planteja són: Matar formigues et sembla cruel? T’agradaria viure en un zoo? Per què? Sempre és cruel obligar algú a fer una cosa que no vol fer? I tu, què en penses?
- ‘Jo, persona’, el segon títol, és un llibre-joc, que indaga sobre qui som i què som amb humor, curiositat i rigor. Algunes de les preguntes que planteja són: Saps sense cap mena de dubte que ets una persona?, Com saps que en realitat no ets un robot?, Si tinguessis dos o tres cervells, series dues o tres persones?, I tu, què en penses?
- ‘El que tu vulguis’, el tercer títol, ens convida a reflexionar al voltant de la llibertat, i ens sorpén amb preguntes com aquestes: Qui és la persona més lliure que coneixes? Si sabessis amb total seguretat que ningú mai s’assabentaria, et portaries malament?. Podem totes les persones fer el que ens dóna la gana al mateix temps?
- ‘Pessiga’m’: El quart i per ara últim títol d’aquesta sèrie, de Wonder Ponder. En aquesta ocasió, ens invita a pensar al voltant de la realitat, la imaginació i els somnis, i ho fa fent-nos reflexionar amb les següents preguntes: I si la vida fos un somni? O un conte? O una gran il·lusió? I si et pessiguessis? Acabaries amb el dubte? Com sabem que el món és com ens ho mostren els nostres sentits i no d’alguna altra manera (com ho veu una mosca o un gos, per exemple)? Què és real? Què no és tan real?
Com veieu, aquestes capses donen per a reflexionar i plantejar-se molts assumptes diferents, bé seriosament, o per a esclafir a riure.