Inma Mateu dirigirà 500 músics en una interpretació de ‘Paquito el Xocolater’ per a celebrar Santa Cecília

VilaWeb
Fotografia: nuestrasbandasdemusica.com
Redacció
14.11.2019 - 16:47
Actualització: 14.11.2019 - 17:47

Mig miler de músics interpretaran junts Paquito el Xocolater, el pasdoble ‘més universal’, sota la batuta d’Inma Mateu, dissabte que ve a la plaça de la Mare de Déu de València, en un acte inclòs en una programació especial impulsada per la Presidència de la Generalitat amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música.

Inma Mateu Fortuño (Benigànim, 1968), titulada superior de flauta travessera i cant pel Conservatori Superior de València i titulada per la Royal Schools of Music ha dirigit bandes i orquestres como la Sociedat Musical de Benicolet, les Bandas Simfòniques dels conservatoris de Carcaixent, Ontinyent i Elda, i les orquestres del conservatori de Catarroja, Carcaixent i Elda.

La commemoració té tres grans eixos: la publicació d’un llibre i l’organització d’una exposició sobre les compositores valencianes oblidades; una programació d’actes musicals d’accés lliure i gratuït cada vesprada al Palau de la Generalitat i dos concerts de banda i dues grans trobades ‘massius’ de músics a la plaça de la Mare de Déu.

El primer està programat per a aquest dissabte, en què mig miler de músics faran sonar a les 18.00 Paquito el Xocolater, del compositor de Cocentaina Gustavo Pascual Falcó.

A més, dilluns que ve s’inaugura una exposició al Palau de la Generalitat sobre les compositores de música valencianes, que inclou també l’edició d’un llibre amb el títol ‘Els nostres compositors’, doble proposta cultural que trau a la llum unes dones ‘profundament desconegudes’.

Des de Hind, una esclava del segle XII que componia la seua pròpia música amb el llaüt i que va enamorar un musulmà de Xàtiva, fins a arribar a les joves promeses actuals formades en els millors conservatoris, la mostra recorre la història de la composició musical femenina al País Valencià posant de relleu una trentena de creadores musicals: des de monges que creaven música profana a la creadora del primer himne del València CF en 1924.

L’exposició compta amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes. El llibre, que es nodreix de les mateixes il·lustracions, ofereix una síntesi biogràfica de cadascuna de les compositores escrites per Raquel Lacruz, catedràtica de violoncel del Conservatori Superior de Música de València.

Després de la inauguració de la mostra i una breu presentació del llibre, hi haurà una actuació del quartet femení de saxos Enllasax al pati gòtic de Palau.

Els actes continuaran dimarts amb la presentació, també al Palau de la Generalitat, del vídeo ‘Terra de Música’, amb el qual, segons explica la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, ‘la Generalitat vol contribuir a mostrar el valor, dins i fora de les nostres fronteres, de la importància de les societats musicals’. Posteriorment, actuarà la Coral Allegro ONCE València, formada al 50 per cent per persones afiliades a aquesta entitat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem