Jenni Rodà i Neus Verdaguer s’enduen el Premi de Literatura Eròtica amb ‘Històries íntimes’

  • L'obra és un recull de contes eròtics en clau femenina sobre peripècies sexuals de diversos membres d’una família

VilaWeb
Redacció
29.09.2017 - 21:22
Actualització: 29.09.2017 - 23:22

Aquest divendres s’ha fet públic el veredicte del jurat de la vint-i-tresena edició del premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida, que ha triat com a guanyadora l’obra Històries íntimes de Jenni Rodà i Neus Verdaguer, qui han rebut el premi en l’acte celebrat a la Pobla del Duc.

El parc d’Emilio Abargues ha acollit la gala de lliurament, conduït per la periodista Iolanda Muñoz, amb actuacions musicals del violinista Enrique Palomares, el guitarrista Rubén Parejo i la cantant Carina Gringoli, acompanyats per ballarins, acte al qual hi han assistit  més d’un centenar de persones representatives de diversos àmbits de la societat valldalbaidina. També hi havia representants institucionals com Francisco Molina, director territorial de Presidència en representació del president de la Generalitat; Antonio Bravo, sotsdirector general de Patrimoni Cultural i Museus per delegació del conseller de Cultura; el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor Tomàs Ferrandis; i Josep Gregori, director d’Edicions Bromera.

En la seua intervenció, el conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida , Fede Vidal, ha demanat a les administracions públiques ‘que entenguen que el premi és de “la Vall d’Albaida” perquè va nàixer i s’organitza ací, però és o hauria de ser de tothom’ ja que ‘amb més implicació i gràcies a la singularitat i el bon nom podem anar més enllà en dotació i transcendència’.

Històries íntimes és un recull de contes eròtics que narra les peripècies sexuals de diversos membres d’una mateixa família. Els relats adopten punts de vista molt diferents, tant pel que fa a l’edat de les protagonistes com a l’època en la qual se situa la història, i també a l’orientació sexual dels personatges.

Jenni Rodà i Casado (Olot, 1982) és llicenciada en Periodisme i fa més de deu anys que es dedica a la correcció i a la traducció en un servei lingüístic. Ha exercit com a professora de català per a adults i ha escrit alguns articles en mitjans de comunicació sobre llengua i l’àmbit socioeconòmic. Recentment ha guanyat diversos certàmens literaris i ha publicat Pintaungles de colors a l’antologia solidària Lluitem junts.

Neus Verdaguer i Pagès (Olot, 1982) és diplomada en Educació Social i en Magisteri. Treballa de mestra des de fa gairebé una dècada i ha publicat diversos articles relacionats amb el món de l’educació. L’any 2016 va publicar Si no hi ha demà, un llibre solidari autoeditat, escrit a quatre mans amb Sílvia Pagès, la protagonista de la història. També ha publicat el relat Diuen… a l’antologia solidària Lluitem junts.

Enguany, el jurat estava format pel president de l’AVL Ramon Ferrer, Mariló Àlvarez, Josep Andrés, Àngel Cano i Josepa Sopeña, amb Fede Vidal –conseller de Cultura de la Mancomunitat i batle d’Alfarrasí– com a secretari. En el veredicte, s’hi ha destacat de l’obra elegida que ‘es tracta d’una obra molt completa, amb una prosa atractiva i una perspectiva marcadament femenina’. A més, han remarcat que destaca per estar bastida mitjançant relats interconnectats que adopten un ritme àgil i íntim, amb un domini del llenguatge notable, a les quals coses s’afig que totes les històries estan contades des d’una òptica femenina que suposa una alenada d’aire fresc en aquest gènere, segons el jurat.

El premi, al que en aquesta edició hi han optat 13 originals provinents de diverses comarques de tot el país, està dotat amb 4.000 euros, i Edicions Bromera publicarà l’obra  en la col·lecció L’Eclèctica.

L’any passat, el premi el va guanyar Josepa Sopeña amb Demana-m’ho així i et diré que sí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem