Aquest mes de gener comença a Ontinyent de la mà de la regidoria de Joventut el projecte Jove Oportunitat (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), destinat a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat la formació acadèmica i que es troben sense ocupació.

Finançat pel Fons Social Europeu, el projecte se suma a altres de caire educatiu i formatiu com ara El Rogle o els Itineraris Formatius, i es desenvoluparà durant el primer semestre d’aquest 2018, amb accions que ajuden els participants a motivar-se i canviar la manera d’enfrontar-se a la realitat.

Les sessions, a càrrec de pedagogs i monitors experts, constaran de dinàmiques grupals, tallers, activitats i excursions, entre les quals s’inclouen estades en albergs juvenils i visites a diferents empreses per conéixer els sectors més importants i possibles eixides laborals. També s’impartiran xerrades de professionals de diversos àmbits que els orientaran en les possibilitats d’actuació per millorar la seua realitat i ocupabilitat. Els assistents a la iniciativa rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i faran dues jornades de retrobament per avaluar la seua evolució i realitat.

Per accedir al procés de selecció, els interessats han d’emplenar una instància de participació disponible a l’oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent i presentar-la abans del 19 de gener. Posteriorment es faran entrevistes entre els peticionaris.