Juan L. Belda: ‘Si Vecindapp es comercialitzara amb totes les funcionalitats, cobriria un sector molt poc digitalitzat actualment’

  • Entrevistem l'autor del projecte guanyador del I Premi I+T de l'Observatori d'Innovació d'Ontinyent

VilaWeb
Maria Francés
06.01.2021 - 20:12
Actualització: 06.01.2021 - 21:12

L’ontinyentí Juan Luis Belda Ortolà, estudiant l’IES l’Estació, va ser el guanyador del I Premi I+T de l’Observatori d’Innovació d’Ontinyent pel projecte de l’aplicació Vecindapp, lliurat el mes passat. Hem parlat amb ell per tal que ens la presentés.

-Què és Vecindapp?
-Una eina de comunicació per a la gestió interna i externa de finques.

-Quins són els principals avantatges del projecte?
-Destacaria especialment dos aspectes positius. En primer lloc les possibilitats que ofereixen els llenguatges de programació, i d’altra banda la idea de negoci. Si Vecindapp es comercialitzara amb totes les funcionalitats, cobriria un sector que està molt poc digitalitzat actualment.

-Què fa única l’app Vecindapp?
-Que està orientada perquè no calga l’ús d’un administrador de finques. Una comunitat de veïns, petita o gran, podria utilitzar-la per a gestionar-se pel seu compte.

-En què es diferencia de la resta d’aplicacions de gestió i administració de finques?
-No hi ha moltes aplicacions que facen la funció de Vecindapp (tampoc s’ha realitzat cap estudi de mercat en condicions). Les que he conegut són exclusives o tenen costos mensuals per usuari. Vecindapp està pensada inicialment per a ser gratuïta i orientada completament al propietari. A més, tindria un cost per a l’accés al panell admin, que estaria més especialitzat per a administradores de finques. El cost pot anar a càrrec de la comunitat o l’administradora, això és indiferent. Però l’usuari final, disposaria de tota la funcionalitat inicial de manera gratuïta.

-Què et va impulsar a crear-la?
-La idea de poder desenvolupar una aplicació mòbil per al projecte final de mòdul em semblava molt incessant. I com que les aplicacions mòbils estan pensades per a fer la vida de l’usuari més senzilla, vaig intentar buscar un servei que no estigués molt cobert o totalment explotat. I la gestió de comunitats em va semblar molt apropiada, ja que pot valdre per a qualsevol mena d’usuari. Propietaris, inquilins, joves i majors. A més, el sector de l’habitatge és una cosa que sempre estarà ací. Aquesta app pot ser útil ara o d’ací a cinquanta anys.

-Quins reptes has hagut de superar per a arribar a aconseguir el primer Premi d’I+T de l’Observatori d’Innovació d’Ontinyent?
-El principal repte va ser preparar una presentació que no fos tan tècnica com la que vaig haver de realitzar per a l’assignatura del projecte. El 25% del projecte són la idea i els moqups (disseny de les vistes de les diferents pantalles de l’app). La resta són els llenguatges de programació, el desplegament d’una petita demo, disseny dels models per a la base de dades. Tot tecnicisme. I jo havia de ‘vendre’ l’aplicació com faria un comercial.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem