06.01.2021 - 20:12
|
Actualització: 06.01.2021 - 21:12
L’ontinyentí Juan Luis Belda Ortolà, estudiant l’IES l’Estació, va ser el guanyador del I Premi I+T de l’Observatori d’Innovació d’Ontinyent pel projecte de l’aplicació Vecindapp, lliurat el mes passat. Hem parlat amb ell per tal que ens la presentés.
-Què és Vecindapp?
-Una eina de comunicació per a la gestió interna i externa de finques.
-Quins són els principals avantatges del projecte?
-Destacaria especialment dos aspectes positius. En primer lloc les possibilitats que ofereixen els llenguatges de programació, i d’altra banda la idea de negoci. Si Vecindapp es comercialitzara amb totes les funcionalitats, cobriria un sector que està molt poc digitalitzat actualment.
-Què fa única l’app Vecindapp?
-Que està orientada perquè no calga l’ús d’un administrador de finques. Una comunitat de veïns, petita o gran, podria utilitzar-la per a gestionar-se pel seu compte.
-En què es diferencia de la resta d’aplicacions de gestió i administració de finques?
-No hi ha moltes aplicacions que facen la funció de Vecindapp (tampoc s’ha realitzat cap estudi de mercat en condicions). Les que he conegut són exclusives o tenen costos mensuals per usuari. Vecindapp està pensada inicialment per a ser gratuïta i orientada completament al propietari. A més, tindria un cost per a l’accés al panell admin, que estaria més especialitzat per a administradores de finques. El cost pot anar a càrrec de la comunitat o l’administradora, això és indiferent. Però l’usuari final, disposaria de tota la funcionalitat inicial de manera gratuïta.
-Què et va impulsar a crear-la?
-La idea de poder desenvolupar una aplicació mòbil per al projecte final de mòdul em semblava molt incessant. I com que les aplicacions mòbils estan pensades per a fer la vida de l’usuari més senzilla, vaig intentar buscar un servei que no estigués molt cobert o totalment explotat. I la gestió de comunitats em va semblar molt apropiada, ja que pot valdre per a qualsevol mena d’usuari. Propietaris, inquilins, joves i majors. A més, el sector de l’habitatge és una cosa que sempre estarà ací. Aquesta app pot ser útil ara o d’ací a cinquanta anys.
-Quins reptes has hagut de superar per a arribar a aconseguir el primer Premi d’I+T de l’Observatori d’Innovació d’Ontinyent?
-El principal repte va ser preparar una presentació que no fos tan tècnica com la que vaig haver de realitzar per a l’assignatura del projecte. El 25% del projecte són la idea i els moqups (disseny de les vistes de les diferents pantalles de l’app). La resta són els llenguatges de programació, el desplegament d’una petita demo, disseny dels models per a la base de dades. Tot tecnicisme. I jo havia de ‘vendre’ l’aplicació com faria un comercial.