Juny és el mes per sol·licitar ajuts a la rehabilitació i renovació d’habitatges del nucli històric d’Ontinyent

  • Les subvencions estan convocades per la Generalitat, l'ajuntament i el Ministeri de Foment espanyol

VilaWeb
Redacció
07.06.2016 - 18:02
Actualització: 07.06.2016 - 20:02

La web de l’Ajuntament d’Ontinyent ha activat un apartat on recull la informació bàsica dels tres grans programes d’ajudes econòmiques destinades a finançar la rehabilitació, renovació d’immobles i elements comuns d’habitatges actualment en vigor. En tots tres casos, el termini per a sol·licitar-les acaba el 30 de juny d’enguany.

El programa Ontinyent Rehabilita destina fons econòmics a finançar la rehabilitació d’immobles situats al conjunt històric de la Vila, al Raval i Poble Nou i al Camí dels Carros i Cantereria, amb ajudes de fins el 50% del pressupost total, amb un màxim de 15.000 euros per beneficiari. Les obres compreses en aquest programa fan referència a rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocs, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a comerços nous.

El segon dels programes, Arru Habitatge, facilitarà ajuts a la rehabilitació d’habitatges de més de 35 anys i a la renovació d’altres amb qualificació energètica B com a mínim, situats al barri de la Vila i al centre històric-Raval. S’hi preveuen fons per a la renovació de 20 habitatges i la rehabilitació de 35. Els ajuts seran d’un 35% dels cost subvencionable, amb un màxim d’11.000 euros, a càrrec del Ministeri de Foment espanyol; d’un 20% a càrrec de la Generalitat (màxim 9.000 euros); i d’un 20% que aportarà l’ajuntament (màxim 15.000 euros). Les ajudes d’aquest programa són incompatibles amb les dels altres dos.

L’altre programa està destinat a fomentar la reactivació del sector de la construcció a través d’ajudes a la rehabilitació d’elements comuns d’habitatges, que poden demanar comunitats de propietaris, agrupacions de comunitats de propietaris o propietaris únics d’edificis d’habitatges. Els treballs de conservació o de millora de qualitat, sostenibilitat i accessibilitat poden optar a subvencions de fins el 35% del cost subvencionable a càrrec del Ministeri de Foment espanyol, amb un màxim d’11.000 euros; i del 10% que aporta la Generalitat, amb un màxim de 4.000 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any