La campanya #StopAlFoc programa a Ontinyent una xerrada sobre autoprotecció al disseminat

  • L'Ajuntament d'Ontinyent està redactant el Pla Local de Prevenció d'Incendis

VilaWeb
Redacció
01.09.2017 - 18:41
Actualització: 01.09.2017 - 20:41

La Generalitat Valenciana i el Servei d’Emergències 112 oferiran aquest dijous vinent, 7 de setembre, una xerrada a Ontinyent sobre com evitar els incendis forestals, adreçada especialment als veïns del disseminat de les urbanitzacions compactes en contacte amb sòl forestal.

Tal com han explicat des de l’ajuntament, la pretensió és informar els veïns d’aquestes urbanitzacions de com evitar que els habitatges siguen origen d’un incendi, i alhora de com impedir que es creme si hi arriba el foc. Entre els consells que s’hi donaran hi ha la importància d’evitar acumulacions de restes combustibles; tenir els arbres pròxima adequadament podats; evitar barreres de vegetació inflamables; o condicionar vies d’accés a l’habitatge perquè els vehicles d’extinció hi puguen arribar.

Es parlarà també de la necessitat de dissenyar un pla d’autoprotecció per a les instal·lacions, edificacions o conjunts d’habitatges situats en una zona urbana-forestal, que analitze els riscos i establisca les mesures per a prevenir, detectar i actuar en cas d’incendi forestal.

La xerrada inclosa en la campanya #StopAlFoc, i que compta amb la col·laboracuó de l’Ajuntament d’Ontinyent, serà a les 19.00 a l’Agència de Lectura de Sant Rafael-UNED.

Pla Local de Prevenció d’Incendis

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent està treballant des del mes d’abril passat en un Pla Local de Prevenció d’Incendis, un pla d’actuació que a hores d’ara a la comarca només tenen Bellús, Bocairent, Montitxelvo i Otos. De moment s’ha elaborat un informe on es detalla que el 52’5% de la superfície del terme municipal és sòl forestal i la interfície urbana-forestal és molt elevada ‘ja que el 81% del sòl forestal està en contacte amb explotacions agrícoles i el 30% de la superfície és agroforestal, la qual cosa suposa un dels principals punts d’atenció a tenir en compte en el pla’.

El Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals d’Ontinyent tindrà una vigència de 10 anys (amb una revisió als 5), s’emmarcarà en el pla global de la demarcació forestal de Xàtiva, i tindrà en compte les especificacions del Pla d’Ús Públic del Paratge Natural Municipal d’Ontinyent en el qual s’està treballant de manera paral·lela, segons han especificat fonts municipals.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem