La ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat’ ha inaugurat, de la mà del Consorci de Museus, dues noves exposicions a través de les quals proposar “fórmules de resistència i utopies” a les capitals culturals valencianes, Alcoi i Bocairent, que es poden visitar fins al 31 d’octubre.

Al Museu Antonio Ferri de Bocairent, ahir divendres es va obrir l’exposició ‘Fórmules de resistència’, que aplega tres propostes artístiques obra de Tania Blanco, Maribel Domènech i Teresa Lanceta, les quals comparteixen des de plantejaments tècnics molt diversos un interés comú: la mirada a l’espai on l’individu es mesura amb el seu entorn social i fa valdre processos de resistència que freguen l’heroïcitat.

La instal·lació de Tania Blanco ‘*À la Victoire de…’ (2015) reuneix una sèrie de pintures que, a través d’un artifici ben cuidat, simulen plaques de pedra tallades que recorden la lluita silenciosa de col·lectius agrícoles i mediambientals.

L’obra ‘La casa i la voluntat de resistir’ (2015), de Maribel Domènech, té com a punt de partida la mar i la supervivència del Cabanyal de València, que després de molts anys de lluita veïnal continua en l’esforç de salvar-se de la voràgine urbanística.

‘Paracas’ (1998), de Teresa Lanceta, ret homenatge a la saviesa tèxtil de la cultura Paracas, una important civilització precolombina. L’artista indaga què passa quan teixits i quadres pretenen idèntiques composicions, unint en l’obra brodat i pinzellada i reivindicant la creativitat silenciosa, desenvolupada fonamentalment en l’àmbit familiar i per la col·lectivitat femenina.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.