01.03.2021 - 15:41
|
Actualització: 01.03.2021 - 16:41
La Diputació de València i la Universitat de València (UV), amb la col·laboració del Servei de Desenvolupament Local de Divalterra, han posat en marxa la segona edició de la iniciativa Emprén Rural, un programa intensiu de formació en emprenedoria rural per a estudiants universitaris amb beques i pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats en municipis de menys de 3.000 habitants.
El programa està dirigit a estudiants matriculats en estudis oficials de grau, màster o doctorat de la UV durant el curs acadèmic 2020/21, i seleccionarà les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l’àmbit rural. Els projectes presentats hauran d’estar alineats amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030).
A través d’Emprén Rural, els estudiants que presenten les millors iniciatives podran accedir a un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i fer pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats en municipis en risc de despoblació per a madurar els projectes d’empresa.
Tal com estableixen les bases reguladores del programa, les pràctiques estaran remunerades amb mil euros mensuals, i tindran una duració d’entre un i tres mesos, a jornada completa, entre juny i desembre de 2021.
La primera edició d’aquesta iniciativa, llançada a l’estiu de 2020, va captar l’interés de 40 entitats locals de l’àrea de la Diputació de València i quatre empreses de zones rurals, que van oferir 61 places per a acollir estudiants en pràctica. Entre les candidatures presentades, es van seleccionar les deu més ben valorades per a participar en el programa, que han permés engegar una empresa sota el format de cooperativa de serveis professionals.
Una de les propostes seleccionades es desenvolupà a Agullent. L’estudiant Estefanía Vanegas va fer les pràctiques a l’ajuntament on treballà el projecte de creació d’un Green Hub.
Difusió a través de les ADL
Divalterra, a través del servei de Desenvolupament Local, difon *Emprén Rural entre les Agències de Desenvolupament Local (ADL) integrades en la iniciativa Xarxa ADL, a través de les 175 entitats locals adherides, entre ajuntaments i mancomunitats.
En aquest sentit, l’empresa de la Diputació de València ofereix als ADL eines de gestió per a registrar i fer seguiment dels assessoraments efectuats a empreses, emprenedors i associacions.
També es poden confeccionar plans de viabilitat economicofinancera, gestionar ofertes i demandes d’ocupació o accedir a dades estadístiques socioeconòmiques a escala local a través del portal www.divaladl.es i la intranet de gestió.