La Fundació Humana recupera a la Vall d’Albaida més de 50 tones de tèxtil per a finalitats socials

  • Equivalen a 112.000 peces de roba que es reutilitzaran o reciclaran

VilaWeb
Redacció
12.02.2020 - 16:39
Actualització: 12.02.2020 - 17:39

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des de 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil, va recollir l’any passat 50,1 tones en materials dipositats als contenidors que té repartits en set localitats de la comarca.

Per municipis, la roba usada i calcer recuperats per la fundació són 39,6 tones a Ontinyent, 8,8 a l’Olleria, 5,4 a Agullent, 2,4 a Castelló de Rugat, 2,3 a Bocairent, 1 a Fontanars dels Alforins, i 0,6 a Alfarrasí.

Les tones recuperades a la Vall d’Albaida equivalen a 112.000 peces de roba, la gestió de les quals implica un doble benefici: un d’ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic, i un de social perquè serveixen a la creació de llocs de faena inclusius.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 159 tones de CO₂ a l’atmosfera. A més, Humana crea un lloc de faena indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits, i destina els recursos obtinguts a projectes socials. Segons les dades de l’entitat, 2,5 milions de persones s’han vist beneficiat de programes de desenvolupament, i ha destinat 31 milions d’euros a la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH, entre més accions de cooperació.

La destinació de la roba usada

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: prop del 90% es tracta en les plantes de preparació per a la reutilització de la fundació (a Madrid i Barcelona) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:

· El 52% es prepara per a la reutilització: el 13% es destina a les botigues de moda sostenible Secondhand d’Humana i el 39% s’exporta, principalment a l’Àfrica, on es ven a preus baixos i per a generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
· El 37% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaboren altres productes.
· El 2% són residus impropis (plàstics, cartons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
· El 9% s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final: són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem