21.05.2018 - 14:23
|
Actualització: 21.05.2018 - 16:23
La Fundació Limne desenvoluparà entre 2018 i 2020 un projecte de restauració de l’embassament de Bellús, on ha anunciat que crearà un bosc de ribera per absorbir el CO2 atmosfèric i millorar la qualitat de l’aigua.
En el projecte hi col·labora Bankia, i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, que aportarà suport tècnic i material vegetal per a les repoblacions.
L’embassament té ‘problemes de contaminació’, ja que els rius que hi arriben, durant el recorregut, ‘travessen àmplies zones industrials, de manera que la qualitat de l’aigua és dolenta i en provoca una eutrofització’.
A més de la creació del bosc de ribera. El projecte servirà per fer visibles els valors ambientals amb absorció CO2 i millorar de la qualitat de l’aigua, i mirarà d’implicar la ciutadania en la millora i conservació de l’embassament.
Retirada d’espècies invasores
La Confederació Hidrogràfica col·laborarà en la retirada d’espècies invasores, i la conselleria aportarà suport tècnic i material vegetal per a les repoblacions. Un dels objectius principals del projecte és crear un bosc de ribera amb la capacitat d’absorbir el CO2 atmosfèric i millorar la qualitat de l’aigua. Es calcula una assimilació de 122 tones de CO2 i la depuració d’una tona de fosfats i nitrats a l’any.
Un altre dels eixos principals serà la implicació ciutadana, mitjançant activitats de voluntariat ambiental, ‘una manera de fomentar la participació social en la conservació i millora dels recursos naturals, implicant en les activitats entitats locals i ciutadans’, segons ha indicat en un comunicat.
La Fundació Limne impulsarà a través de voluntariats la reforestació del riu Albaida i farà programes de sensibilització social per donar a conèixer l’embassament, millorar-ne la conservació i qualitat de les aigua.
Diumenge que ve, 27 de maig, es farà la primera jornada de voluntariat en què hi participaran professionals de Bankia i les seues famílies, i veïns de la zona.