08.02.2018 - 17:44
|
Actualització: 08.02.2018 - 18:44
L’empesa Grupo Dulcesol, fabricant de diferents categories de productes d’alimentació, està acabant la fase inicial d’un projecte que acabarà en cinc anys per a emprar, per a l’elaboració de les seues especialitats, els ous procedents de gallines que creixen en llibertat.
Seguint aquesta iniciativa, des de finals de 2017 les gallines ponedores d’una de les quatre naus de la granja de Terrateig –oberta en la dècada dels 80– es mouen lliurement dins el corral, ha informat l’empresa en un comunicat.
La mesura es traslladarà pròximament a la totalitat d’aquests animals (prop de 500.000) dels quals extreu anualment més de 7.500 tones d’ou líquid, ingredient fonamental per a l’elaboració de les receptes que es comercialitzen.
La granja avícola de la Vall d’Albaida, que forma part del sistema de producció integrat del Grupo Dulcesol, permet garantir la traçabilitat i la qualitat dels ous subministrats amb els que abasteix al voltant del 90% de les seues necessitats. En aquesta explotació, a més, s’ha posat en marxa un pla de reducció i valoració de residus pel qual un percentatge del pinso amb què s’alimenten les gallines procedeix dels retalls de pa i brioixeria que els aporta nutrients necessaris com hidrats, sucres i greixos, segons la informació facilitada per l’empresa .