La inclusió de talles s’imposa en la firma Blanca Tomás

  • La marca de moda epònima de la dissenyadora de Bèlgida Blanca Tomás reforça la seua aposta amb models de tota mena de talles

VilaWeb

Maria Francés

26.10.2019 - 17:21
Actualització: 26.10.2019 - 19:21

Fotografia: Cristina Carreño

Apareix la dissenyadora amb una indumentària primaveral que no resulta del tot inadequada en la càlida tardor valenciana. En la cara destaquen dos enormes i expressius ulls marrons que miren amb confiança i personalitat. Blanca Tomás té el seu temps repartit entre el disseny de roba, d’accessoris i de tocats, i assegura que tots els seus projectes porten per bandera la seua identitat: ‘originalitat, alegria i diversitat’. Aquesta triple facultat va quedar reflectida dijous passat en la desfilada de l’escola de patronatge i disseny Andrespert que va ocupar La Rambleta de València.

Fotografia: Cristina Carreño

Anualment, aquesta passarel·la exposa joves talents del sector i enguany no ha estat una excepció. Les col·leccions dels dotze dissenyadors va garantir la venidora pedrera valenciana de la moda amb dissenys creatius, extravagants, clàssics i de fantasia. En la jornada també es va exhibir una tendència que preocupa la societat i que a poc a poc està trobant el seu lloc al món de la moda. Així, dijous es van poder veure desfilar algunes models que estaven fora dels cànons estètics preestablerts. El body-positive ha arribat a aquesta indústria amb força, canviant l’ideal de bellesa. Ara bé, encara no totes les firmes s’han afegit a incloure gent amb tota mena de talles en les seues desfilades. Qui sí que ho ha fet és la belgidana Blanca Tomás. A títol personal va demanar a María José Andrés, directora de l’acadèmia, de portar dues models fitxades per ella mateixa. Tomás prefereix envoltar-se de maniquins prou diversos on tota mena de cossos estiguen representats.  ‘En “Blanca Tomás” hi ha cabuda per a tota mena de talles’, va explicar la dissenyadora a aquest periòdic.

La seua intenció és ‘mostrar que qualsevol persona és preciosa’, per això les seues col·leccions són el resultat d’un diàleg amb la inclusió. ‘Si algú es vist d’una manera determinada és perquè aquell estil de roba la representa. Cada marca té la seua personalitat; si la firma és estrafolària, té més sentit que la model que la porte siga arriscada, i l’edat, el color de pell, la talla o l’estatura són factors que no haurien d’entrar en joc’, explica.

L’ideal de bellesa actual no era el convenient a fi de conservar la seguretat i autoestima de molta gent. ‘En el meu cas ho vaig veure clar amb la meua germana Maria, que tenia poques oportunitats per trobar talles’. Tomás confessa que va sentir que les coses havien de començar a evolucionar i que els dissenyadors hi tenien molt a fer. ‘Si el sector cosira per a caràcters o estils, les desfilades no es caracteritzarien pel tradicional 90-60-90 sinó que veuríem desfilar molta més pluralitat’. La seua agulla broda per a models amb ‘confiança i amb una mirada directa que s’estimen tal com són’.

El seu compromís social també es veu reflectit en els materials que utilitza per a crear. Defensa una moda sostenible, ‘lluny de la contaminació que genera la fast fashion’, moda confeccionada de manera ràpida i amb productes de poca qualitat. ‘Solc fabricar amb materials bons i reciclats, intente aprofitar-ho tot’, declara la dissenyadora de Bèlgida.

Des que comencés formant-se en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, no ha deixat de demostrar que sap com adaptar els seus dissenys a qui els porta. Per això, abans de ser una dissenyadora graduada ja té la seua pròpia marca de moda epònima: ’Blanca Tomás’. A més, María José Andrés, directora de l’acadèmia de moda Andrespert i Rosa Biosca, responsable de l’escola d’estètica de Nuevas Líneas, han confiat en ella perquè faça de professora de tocats als seus respectius espais. La seua habilitat i compromís en el disseny ha convençut més de 400 dones a qui ha vestit i engalanat per a nombrosos esdeveniments. Amb tants èxits en la seua jove carrera i havent treballat com a becària amb Bárbara Torrijos, no és d’estranyar que Vanessa Díaz haja volgut fer un projecte en comú de body paint en el qual Blanca Tomás posarà la guinda al pastís amb els seus tocats de fantasia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem