08.05.2022 - 19:15
|
Actualització: 08.05.2022 - 19:17
El programa de la televisió d’À Punt ‘Tresors amb història’ que s’emet aquest dimarts correspon al capítol que es va enregistrar al Museu del Tèxtil d’Ontinyent per a la segona temporada.
En aquesta nova tanda de recollida d’objectes, que a diferència de la primera poden arribar a tindre 150 anys d’antiguitat, al museu ontinyentí han arribat peces de la Costera, la Safor i la Canal de Navarrés, a més de la Vall d’Albaida, com ara la navalla del bandoler el Gatet d’Otos, o cistelles fetes a la presó de Sant Miquel dels Reis per represaliats dels franquistes, entre més.
Presentat per Carolina Ferre, el programa s’emet a les 22.00, i té la col·laboració i l’assessorament de l’Etno, el Museu Valencià d’Etnologia. Un dels especialistes que analitzen els objectes és Joan Seguí, conservador del museu. Els altres historiadors que examinen els objectes i en conten les històries són el medievalista Vicent Baydal i la historiadora de l’art Irene Ballester. Tots tres, amb la col·laboració de Paco Lloret com a expert en esports i la xef Susi Díaz, seran els encarregats de triar, entre tots els objectes rebuts, els cent tresors que representen millor “l’ànima valenciana”.
Si l’objecte que es presenta és voluminós, el reporter José Molins es desplaça a enregistrar-lo perquè puga participar en el programa.
‘Tresors amb història’ és una producció d’À Punt Mèdia en associació amb Sunrise Pictures i El Terrat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’Institut Valencià de Cultura.
A hores d’ara, l’exposició dels objectes triats en la primera temporada està oberta al públic. L’exposició està produïda per L’Etno en col·aboració amb l’Institut Valencià de Cultura, À Punt i les productores Sunrise i El Terrat. Es va obrir al públic el 24 d’abril a La Beneficència (seu de L’Etno) i a partir del 15 juny es podrà visitar al Museu de Belles Arts de Castelló.