08.08.2015 - 11:35
Els productors de l’anomenat ‘Meló d’Or’ d’Ontinyent esperen que la collita arribarà enguany als 50.000 quilos, una quantitat important que s’ha aconseguit gràcies a unes condicions meteorològiques favorables, tal com ha explicat Rafael Francés, un dels llauradors que treballen aquest meló de tot l’any, qui ha afegit que seran ‘de molt bona qualitat i d’un sabor excel·lent’.
La collita ha començat ja, uns quinze dies més prompte que anys anteriors, segons han informat des de l’ajuntament, el qual ha anunciat que posarà en marxa accions promocionals d’aquests melons als restaurants de la costa, especialment a la Marina, i que durant les festes repartirà granissat i pastissos de meló als visitants que acudisquen al punt d’informació turística que hi haurà a la plaça de la Concepció.
La Cooperativa Vinícola Onteniense promocionarà també aquest producte a través de la seua web, i tramitarà la possibilitat de tornar a oferir-lo al Mercat Central i al del Cabanyal de València. D’altra banda, s’ha informat de l’interés d’una empresa per comercialitzar suc del Meló d’Or, per a la qual cosa ha començat ja a fer proves; i de la intenció d’una companyia local d’exportar aquest fruit al mercat francés.
La regidora d’Agricultura, Sayo Gandia, ha explicat, en referir-se a la collita, que un dels problemes actuals ‘és el temps, ja que entre que es cull i es posa a la venda hem de fer tota esta tasca en un marge de poques setmanes’, ja que ‘no es disposa de massa espai per a emmagatzemar una bona producció com la que esperem tindre enguany’.