22.10.2018 - 12:18
|
Actualització: 22.10.2018 - 14:18
Als valencians, de sempre, se’ns ha donat bé això de mesclar. Què són l’arròs al forn, l’esgarraet, les bajoques farcides, els figatells o l’herbero, sinó? Obres d’art per al paladar, fruits d’una sucosa cuina: la valenciana. Les nostres receptes no són altra cosa que un arquetip mundial: la paella. I, és com d’aquestes saboroses composicions que À Punt ha anat construint l’esquelet de la graella informativa.
La Qüestió, un espai dedicat a la reflexió de l’actualitat, és una de les últimes coccions de la casa de comunicació pública valenciana, amb l’accent de la Vall d’Albaida que hi posa la bocairentina Adelaida Ferre, una de les presentadores del programa. Esperança Camps, responsable d’informatius no diaris i directora de La Qüestió ha explicat a VilaWeb Ontinyent que ‘es tracta d’un programa de debat, d’informació i d’actualitat on posem sobre la taula temes que preocupen els ciutadans’. Després de quatre anys en negre, sense un relat informatiu d’àmbit valencià, era necessari un espai públic com aquest que oferís reflexió i riquesa. Els informatius són molt ràpids i les notícies solen ser breus: ‘amb un minut i mig no es poden explicar gaire les coses’, reconeix Remei Blasco, directora dels informatius d’À Punt i una altra professional de la comarca en aquella casa. Ara bé, ‘fora dels informatius diaris, la televisió ens permet de fer un periodisme amb profunditat que, sumat a la imatge, dóna pas a formats com el de La Qüestió’.
El programa, conduït per Esperança Camps i presentat per Jèssica Crespo al costat d’Adelaida Ferre, naix no només per donar resposta a la mancança en els noticiaris, sinó ‘per veure i entendre el món des de l’òptica valenciana i per demostrar que de tots els temes se’n pot parlar i discutir, des del respecte’, matisa Camps.
El nou mitjà de comunicació públic aposta per la deontologia periodística. Així, tots els seus plats de presentació segueixen la dialèctica de la pluralitat, com passa en La Qüestió on ‘es dóna veu a totes les veus que tenen alguna cosa a dir’, argumenta Esperança Camps. Amb aquesta rigorosa recepta, els ingredients del programa no poden ser altres que dues taules de debat formades per experts i periodistes, entrevistes documentades, amplis reportatges, anàlisi de dades i la participació de futurs comunicadors. Un divendres en el prime time, i després de dues hores i mitja de reflexió i debat, no es podria acabar de manera més ‘dolça’ que ‘amb una recomanació cultural en funció del tema en qüestió, perquè la cultura també és un ideal per a la casa’, conclou la responsable d’informatius no diaris.
Els valencians cuinem a foc lent i, sense dubte, els professionals que hi ha darrere de La Qüestió han adoptat aquest tret per fer d’aquest espai l’aposta estrela d’À Punt Mèdia.