La Universitat Politècnica de València i l’Ivace creen la càtedra del sector tèxtil

  • Tindrà la seu al campus d'Alcoi de la UPV i es dedicarà a fomentar l'emprenedoria innovadora i la modernització de les pimes

VilaWeb
Redacció / EP
21.10.2020 - 15:07
Actualització: 21.10.2020 - 17:07

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, per a la creació de la Càtedra del Sector Tèxtil UPV-Campus Alcoi.

La Càtedra la finança l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) amb 30.000 euros i té com a objectiu millorar la competitivitat i modernitzar les pimes del sector tèxtil, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Climent ha recalcat que ‘en aquests moments, qualsevol ajuda és poca perquè les empreses puguen suportar la situació econòmica provocada per la pandèmia’. Per això, és ‘més que necessari que mai continuar invertint en innovació, investigació i formació per a establir les bases d’un teixit productiu competitiu i fort’.

En aquest sentit, ha tornat a incidir en la ‘versatilitat del sector tèxtil que durant la pandèmia va demostrar i continua demostrant la capacitat de reinvenció al mateix temps que ha reconegut una vegada més el caràcter emprenedor d’empresaris i empresàries que han adaptat part de la producció a intentar frenar la crisi sanitària’.

Per part seua, el professor de la UPV Pablo Díaz García, director de la Càtedra, ha apuntat que aquesta contribuirà a la formació de l’alumnat del grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i del màster universitari en Enginyeria Tèxtil, i ‘ajudarà a preparar-los per a la investigació’.

Ajuda en la lluita contra la covid-19

La Càtedra, que desenvoluparà l’activitat al Campus d’Alcoi de la UPV, fomentarà l’emprenedoria innovadora a través d’activitats d’I+D, de la difusió dels seus resultats o  la transferència de coneixement per a millorar la competitivitat. D’altra banda, ajudarà a la modernització de les pimes del sector tèxtil, amb una atenció especial al desenvolupament d’equips de protecció individual o elements higienicosanitaris per a la lluita contra la covid-19.

Amb aquesta finalitat, l’Ivace destinarà 30.000 euros a finançar la investigació i posada en marxa d’activitats d’I+D enfocades a la lluita contra la crisi sanitària, la inversió en béns d’equip per a la realització d’aquestes activitats i la formació de professionals més qualificats en aquest àmbit a través de seminaris i conferències impartides per personal propi o extern de la UPV i la realització de pràctiques experimentals en instal·lacions de la mateixa universitat. El conveni per a engegar la càtedra s’estén fins al 31 de desembre de 2020.

Les càtedres d’empresa són el programa que utilitza la UPV per a formalitzar una col·laboració qualificada, àmplia i duradora entre la universitat i les empreses, i serveixen per a potenciar les relacions de la universitat amb l’entorn socioeconòmic i incrementen, amb la col·laboració de les empreses, l’oferta d’activitats, en diferents camps del coneixement, tant per a alumnat com professorat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem