25.10.2016 - 15:05
|
Actualització: 25.10.2016 - 17:05
La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha avançat aquest dimarts que l’any 2017 hi haurà al País Valencià 21 oficines per a atendre les víctimes del delicte, dotades amb equips multidisciplinaris que inclouran advocats, psicòlegs, treballadors socials i criminòlegs.
El Consell aprovarà divendres el decret que regularà la creació d’aquestes oficines, gestionades per la Generalitat. Del total de 21, n’hi haurà tres d’àmbit ‘provincial’, una a Elx de caràcter supracomarcal, i 17 de comarcals, de les quals no se’n implantarà cap a la Vall d’Albaida. Les oficines comarcals es trobaran a Alcoi, Alzira, Benidorm, Catarroja, Dénia, Elda, Gandia, Oriola, Paterna, Sueca, Torrevella, Requena, Sagunt, Torrent, Vila-real, Vinaròs i Xàtiva.
Gabriela Bravo ha assegurat que el nombre d’oficines podria ampliar-se ‘si es considera necessari’, i que els partits judicials en què no n’hi haja cap podran ‘establir una xarxa de col·laboració amb ajuntaments o Diputació per gestionar el servei’.
Segons ha explicat la consellera, la iniciativa apareix arran l’aprovació de l’Estatut de la Víctima, que pretén situar la víctima en el centre del procés. Fins ara, el model d’assistència a aquestes víctimes, que integrava les oficines de l’antiga Fundació d’Ajuda a les Víctimes del Delicte, se centrava a oferir una assistència lletrada, i ara es busca un canvi de model que oferesca una atenció multidisciplinari. ‘El Consell veu prioritari el suport a les víctimes i l’efectivitat dels seus drets’, ha assegurat Bravo.