L’Academia Joven de España ha seleccionat l’ontinyentina Emma Torró Pastor, investigadora de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt del CSIC i la Universitat de València, per a formar-ne part, i hi ingressarà com a Acadèmica de Número juntament amb nou joves més.

En el procés de selecció ha participat un comité internacional independent format per investigadors de gran prestigi que abasten diferents àrees del coneixement. A aquesta convocatòria es van presentar 102 candidats. A més dels mèrits acadèmics, s’han tingut en compte factors com la diversitat dels candidats i la multidisciplinaritat de les seues àrees de treball.

Llicenciada en Física per la Universitat de València, va fer el doctorat en l’IFIC sobre la cerca de Supersimetria en escenaris poc convencionals com la violació de la paritat R. El 2015 va començar a treballar per a la Universitat de Washington (Seattle) i va investigar a l’European Organization for Nuclear Research noves partícules amb vides mitjanes llargues (Long-Lived Particles, LLPs).

Durant el postdoctorat va ser coordinadora del grup d’ATLES dedicat a la cerca de física “Exòtica” que dóna lloc a signatures no convencionals. En 2019 es va unir al projecte IRIS-HEP, un institut format per múltiples institucions dels EUA per al desenvolupament de programari necessari per a fer front al repte que suposa l’increment de dades que implicarà la fase de High-Luminosity LHC (HL-LHC). Des de 2016 és membre de la col·laboració MATHUSLA, un experiment proposat per a la cerca de partícules de vida mitja ultra-llarga, i el 2020 es va incorporar a l’IFIC, on amb el seu projecte CIDEGENT continua la línia d’investigació centrada en la cerca de LLPs tant a ATLES com a MATHUSLA.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.