17.12.2016 - 18:29
|
Actualització: 17.12.2016 - 19:29
El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar dimecres passat el pressupost municipal per a 2017, amb ingressos i despeses previstos de 28.990.000 euros. L’equip de govern socialista va sumar als vots dels 14 regidors del partit i el de la representant d’EU, mentre que els 3 del PP i els 2 de Compromís s’hi van abstenir. Només el regidor de Ciudadanos va votar en contra dels pressupostos presentats pel regidor d’Hisenda, Joan Sanchis.
Sanchis va subratllar la voluntat del govern local per a aquesta legislatura ‘d’invertir cada any una mitjana de 4 milions d’euros, encara que enguany suprem eixa quantitat gràcies al suport de la Diputació de València i la Generalitat’, i també la ‘d’acabar la legislatura amb el deute municipal per davall del que hi havia en començar la legislatura’.
Des d’EU van valorar positivament que els pressupostos mantinguen ‘pilars fonamentals’ com la participació ciutadana, la promoció econòmica i de l’ocupació, o la contenció de la despesa corrent, tot i que van lamentar que no s’hagen inclòs en el pressupost partides per a l’Agenda 21 o el Pla de Mobilitat Sostenible. La formació, que considera que són uns pressupostos ‘acceptables’, diu que estaran vigilants perquè es complisquen i demana debatre l’elaboració d’un reglament que ordene la publicitat institucional que ja hauria d’haver-se reflectit en les partides ara aprovades.
Aquesta qüestió de la publicitat institucional municipal està en la base de l’abstenció del grup de Compromís, que assegura que no és la primera vegada que veu rebutjades les esmenes destinades a controlar aquesta partida pressupostària, que segons expliquen ha passat a gastar dels 90.000 euros consignats per a 2016 a més de 165.000 ja en octubre.
Compromís també ha valorat de manera positiva que s’hagen admés altres esmenes presentades, com l’increment de 75.000 euros per al programa Ontinyent Participa o el suport al programari lliure en la despesa en material informàtic. D’altra banda, sobre el suport econòmic de la Generalitat i la Diputació que permet increments importants en inversions, remarca que ‘no és mèrit d’una sola persona’ sinó dels gestors d’aquestes administracions on el PSOE governa en coalició amb Compromís. També recorda que la reducció del deute municipal ja va començar en la legislatura passada en què socialistes i valencianistes compartien el govern local.
El Partit Popular va justificar l’abstenció en el ‘posicionament polític’ davant uns pressupostos elaborats pel PSPV-PSOE en majoria absoluta, tal com assegurà en la seua intervenció la regidora Mercedes Pastor, qui explicà que no votaven en contra per ser responsables de tres delegacions municipals i per un ‘compromís amb la societat’ adquirit en ser el grup majoritari de l’oposició.
Finalment, Ciudadanos ha justificat el vot en contra en una ‘pèrdua de confiança’ en l’equip de govern. Tot i qualificar de ‘realistes, solvents i socials’ els pressupostos presentats, considera que deixen de ser eficients per la ineficàcia en la gestió de l’equip de govern.