L’associació Les Amis du Cegesoma ha organitzat una projecció del documentari ‘Les “mamàs” belgues’ a Brussel·les. Serà l’1 de juny, dins una jornada en què es presentaran tres investigacions que aporten novetats a la informació relacionada amb el paper que van tenir nombrosos voluntaris belgues en la guerra de 1936-1939.

Entre aquestes novetats hi ha el documentari ‘Les “mamàs” belgues’, presentat recentment a Ontinyent i basat en les investigacions realitzades pel professor Joan J. Torró,  el periodista belga Sven Tuytens i Rudi Van Doorslaer, director del Centre d’Études et de Documentation Guerre et Sociétés Contemporaines (Cegesoma). El treball explica l’experiència viscuda per un grup d’infermeres belgues d’origen jueu que van atendre com a voluntàries l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant la guerra de 1936-1939.

Les Amis du Cegesoma és una entitat privada que es dedica a promoure les activitats d’aquest centre dedicat a l’estudi dels conflictes armats del segle XX, especialment les dues guerres mundials. Les altres dues investigacions que es presenten en la jornada de l’1 de juny són una biografia del sindicalista belga, d’orígens jueus, mort en la guerra d’Espanya com a membre de les Brigades Internacionals; i una base de dades amb pràcticament la totalitat de la informació sobre els voluntaris belgues.