30.07.2021 - 16:15
|
Actualització: 30.07.2021 - 18:15
El nou Hospital d’Ontinyent estarà acabat en el primer trimestre de 2023, amb una inversió de 38,4 milions. És el que ha afirmat aquest divendres la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la visita que ha fet a les obres de construcció del centre. Entre més autoritats, la consellera ha estat acompanyada pel batle d’Ontinyent, qui ha reclamat la recuperació del servei de diàlisi a la ciutat.
El projecte, ha detallat, s’ha adaptat a l’experiència de la covid, de manera que s’ha incrementat la dotació pressupostària prevista en més de 7 milions amb l’objectiu “d’introduir aqueixes millores”, com ara els sistemes de ventilació. Això implica que la previsió del termini d’execució del projecte passe de 36 a 45 mesos.
Barceló ha recordat que, en relació amb l’hospital actual, “el nou centre disposarà de més llits d’hospitalització, més quiròfans i consultes externes, així com la incorporació de nous serveis assistencials com un Hospital de Dia mèdic-quirúrgic, una Unitat de Vigilància intensiva i una Unitat de Dany Cerebral”.
“El nostre compromís és la sanitat universal, i que tots els ciutadans de qualsevol punt de la Comunitat Valenciana tinguen les mateixes oportunitats d’accés als serveis sanitaris”, ha assenyalat.
Barceló ha anunciat que, “a més de la construcció d’aquest nou centre, l’edifici de l’actual hospital d’Ontinyent es reconvertirà en un Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE), en atenció a la necessitat actual davant l’increment de les malalties cròniques o que requereixen ingressos de llarga duració i cures específiques”.
L’hospital nou té una població assignada de 56.464 pacients que pertanyen als municipis d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Fontanars dels Aforins, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bufali, Carrícola, el Palomar, Bocairent i Ontinyent.
L’edifici es dividirà en quatre blocs: hospitalització i serveis generals; accessos i consultes externes; radiodiagnòstic, bloc quirúrgic i maternitat; Urgències.
A escala assistencial, permetrà passar de 56 llits a 84 llits d’hospitalització: 47 habitacions seran d’ús individual i 8 dobles, més 5 d’UCI. En l’àmbit quirúrgic, el nou hospital tindrà 5 quiròfans enfront dels 3 actuals. A més, disposarà de 24 consultes externes enfront de les 13 actuals. D’altra banda, s’inclouen 15 llits de Cirurgia sense Ingrés, 11 llocs de recuperació post-anestèsica, 2 paritoris (ara n’hi ha un), i 32 unitats d’urgències enfront de les 6 actuals.
Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada
Quant a l’hospital actual, es remodelarà per a adaptar-ne les instal·lacions per a convertir-lo en Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada. S’hi construirà una nova planta que substituirà l’edifici on ara es troba la direcció de l’hospital.
En aquest sentit, el pla director, que suposa un pas previ al pla funcional amb el qual es durà a terme el projecte, contempla que en la planta baixa i en la primera se situen les zones d’atenció ambulatòria. A més, en la planta baixa hi haurà també l’espai per a recepció i la cuina, entre més àrees. En les plantes 1, 2 i 3 hi haurà les unitats d’hospitalització, i en el soterrani els vestuaris, bugaderia, i dipòsit de cadàvers, entre més.
Al centre hi haurà Unitat de Dany Cerebral Sobrevingut, Cures Pal·liatives, Unitat de Convalescència i cures de llarga estada, amb més de 20 llits. Així mateix, disposarà de Rehabilitació, Medicina Física, Fisioteràpia, Logoteràpia, Teràpia Ocupacional i Neuropsicologia.