01.12.2018 - 10:13
|
Actualització: 01.12.2018 - 11:13
L’IES l’Estació d’Ontinyent s’ha proclamat subcampió de les Olimpíades de Ciberseguretat d’àmbit estatal (CyberOlympics). El centre ha rebut un premi de 6.000 euros en material tecnològic i a cadascun dels joves que integren l’equip els han donat un rellotge intel·ligent.
La quarta edició de les Olimpíades de Ciberseguretat l’ha organitzada l’Institut de Ciberseguretat espanyol (INCIBE), entitat depenent del Ministeri d’Economia i Empresa a través de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital.
En la competició han participat 1.631 alumnes, d’edats compreses entre els 14 i els 18 anys, de 232 centres educatius i la final es va disputar ahir divendres en CyberCamp 2018, el gran esdeveniment de ciberseguretat que se celebra aquests dies a Màlaga. Durant cinc hores, els integrants dels deu equips finalistes van haver de resoldre diferents reptes d’habilitat tècnica en manera ‘war game’ en diferents camps de la seguretat en Internet i en les noves tecnologies.
L’equip d’Ontinyent ha rebut el premi de mans del secretari d’Estat per a l’Avanç Digital i president d’INCIBE, Francisco Polo, i del director general d’aquest organisme, Alberto Hernández.
Tots els participants de la competició són aspirantrs potencials a formar part de la selecció estatal que competirà en els European Cyber Security Challenge (ECSC), el campionat tècnic més important a nivell europeu en matèria de ciberseguretat en què competeixen els millors talents dels diferents països participants.
Amb l’equip de l’institut l’Estació de la capital de la Vall d’Albaida han competit els equips del Col·legi Internacional Ausias March de Picassent; l’IES Ricardo Marín de Xest; l’IES Poeta Paco Molla de Petrer; l’IES Salvador Gadea d’Aldaia; i el CC Sant Josep Obrer de Palma de Mallorca. Els altres equips eren l’IES Rafael Alberti de Cadis; l’IES Fidiana de Còrdova; l’IES Fuerte de Cortadura de Cadis; i l’IES Fernando Aguilar Quignon de Cadis.
Les Olimpíades de Ciberseguretat estan orientades a centres educatius d’Ensenyament Secundari, Batxillerat i Formació Professional, i tenen com a objectiu ‘promocionar el talent’ en matèria de seguretat informàtica, enaltir el potencial existent en les aules i captar cibertalents.