16.10.2017 - 15:14
|
Actualització: 16.10.2017 - 17:14
Divendres vinent comencen les Jornades sobre Patrimoni de la Vall d’Albaida organitzades per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida amb què es vol fer una aproximació a l’estat actual del patrimoni històric en la nostra comarca, i a les actuacions que per mantenir-lo s’han fet o es plantegen de realitzar.
En concret, les jornades se centraran bàsicament en aquesta ocasió en el patrimoni immobiliari històric, amb exemples d’accions de rehabilitació ja efectuades i amb el plantejament d’altres encara pendents, tot i que es tractaran també casos de paisatge urbà i cultural . En parlaran responsables d’aquestes actuacions de deu municipis de la comarca, repartits en dues sessions: Albaida, Llutxent, Ontinyent, Otos (divendres 20 a Llutxent), i Atzeneta d’Albaida, Benissuera, Bocairent, Carrícola, el Palomar i l’Olleria (divendres 27 a l’Olleria).
A més d’aquestes dues sessions, destinades a conéixer, valorar i debatre el manteniment, recuperació i posada en valor dels principals béns patrimonials, n’hi haurà una tercera (dissabte 28 a Ontinyent) dedicada a qüestions com les eines legislatives, l’assessorament o direcció de les restauracions, la gestió patrimonial vinculada al desenvolupament local, en què hi intervindran Francisco Juan Vidal, arquitecte i director de l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València; Antonio Bravo, sots-director de Patrimoni de la Generalitat Valenciana; Rebeca Torró, directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat Valenciana; Emili Altur, vicepresident 3r de la Diputació de València i diputat de l’Àrea de Cooperació Municipal; i Paula Jardón, arqueòloga i professora de pedagogia de la Universitat de València.
En la realització d’aquestes jornades. l’IEVA compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Llutxent i l’Olleria, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i de l’associació La Nostra Terra.
Consulteu el programa complet de les jornades