L’ontinyentina Sara Galbis entre els actors de l’Escena Erasmus 2022 que farà dues representacions a la Vall

  • L'obra que es representa enguany és 'El desig de la joventut' i es podrà veure el 29 de juny a Ontinyent i el 15 de juiol a Benigànim

VilaWeb
Redacció
04.06.2022 - 15:00
Actualització: 28.06.2022 - 16:38

Escena Erasmus de la Universitat de València estrena a València ‘El desig de la joventut’, un espectacle en el qual l’amor i la guerra són els protagonistes i que tracta de donar resposta a l’interrogant de què anhelen els joves, amb l’ontinyentina Sara Galbis entre els intèrprets. A més, la ballarina professional i coreògrafa Júlia Cambra és la responsable del moviment escènic de l’espectacle.

La gira de representacions “Les petites europes” també passarà enguany per la Vall d’Albaida: es podrà veure a Ontinyent el 29 de juny, i a Benigànim el 15 de juliol.

L’obra, que s’interpreta a la sala Matilde Salvador de l’1 al 3 de juny, es va presentar ahir en una roda de premsa en què van intervenir els vice-rectors de la Universitat de València, Ester Alba (Cultura i Societat) i Carles Padilla (Internacionalització i Multilingüisme); el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; i el director de l’espectacle i codirector del projecte Escena Erasmus, Josep Valero.

‘El desig de la joventut’ és un espectacle “tendre, divertit i esperançador sobre els anhels de la joventut europea”. L’any de la guerra europea, l’espectacle d’Escena Erasmus tracta temes com la dependència virtual, el canvi climàtic o la implicació política dels més joves, i reflexiona sobre la manera d’entendre la sexualitat. I ho fa partint d’un diàleg entre joves i dramaturgs que acaben de perdre la joventut.

La representació reflexiona a través de testimoniatges d’antics estudiants d’Escena Erasmus d’Ucraïna, Rússia i països de l’Est d’Europa que mostren la seua opinió sobre el conflicte amb l’objectiu de portar l’elixir de l’eterna joventut als pobles valencians i brindar per la pau.

L’obra la interpreten nou actors i actrius de sis nacionalitats europees diferents, i arribarà a quinze municipis.

‘El desig de la joventut’ visitarà, a més d’Ontinyent i Benigànim, el Genovés, Alpont, Calles, Aldaia, Faura, Polinyà de Xúquer, Palmera, el Puig, Llíria, Alzira, Macastre, Gandia, i Bellreguard.

La peça teatral està dirigida per Josep Valero, amb textos dels altres codirectors del projecte Escena Erasmus, Daniel Tormo i Anna Marí, a més de Maribel Baiona, Guada Sáez i Mohamed Dourasse.

Escena Erasmus és un projecte teatral europeu creat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre i promogut i finançat pel vice-rectorat de Cultura i Societat i pel vice-rectorat d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València. I té el patrocini de la Regidoria de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València i la col·laboració de Fundació SGAE.

És Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011 del Parlament Europeu; Premi Talent Jove 2018 de CaixaBank i Levante-EMV; Esment d’Honor Europeu per la Promoció del Patrimoni Cultural PEARLE 2018; Premi Avetid 2019, Distinció ‘Lluís Vives’ del Consell de la Generalitat Valenciana 2021 per l’aportació valenciana a la construcció europea, i Reconeixement ‘Dia d’Europa 2022’ de la Delegació del Govern espanyol al País Valencià.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem