04.06.2022 - 15:00
|
Actualització: 28.06.2022 - 16:38
Escena Erasmus de la Universitat de València estrena a València ‘El desig de la joventut’, un espectacle en el qual l’amor i la guerra són els protagonistes i que tracta de donar resposta a l’interrogant de què anhelen els joves, amb l’ontinyentina Sara Galbis entre els intèrprets. A més, la ballarina professional i coreògrafa Júlia Cambra és la responsable del moviment escènic de l’espectacle.
La gira de representacions “Les petites europes” també passarà enguany per la Vall d’Albaida: es podrà veure a Ontinyent el 29 de juny, i a Benigànim el 15 de juliol.
L’obra, que s’interpreta a la sala Matilde Salvador de l’1 al 3 de juny, es va presentar ahir en una roda de premsa en què van intervenir els vice-rectors de la Universitat de València, Ester Alba (Cultura i Societat) i Carles Padilla (Internacionalització i Multilingüisme); el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; i el director de l’espectacle i codirector del projecte Escena Erasmus, Josep Valero.
‘El desig de la joventut’ és un espectacle “tendre, divertit i esperançador sobre els anhels de la joventut europea”. L’any de la guerra europea, l’espectacle d’Escena Erasmus tracta temes com la dependència virtual, el canvi climàtic o la implicació política dels més joves, i reflexiona sobre la manera d’entendre la sexualitat. I ho fa partint d’un diàleg entre joves i dramaturgs que acaben de perdre la joventut.
La representació reflexiona a través de testimoniatges d’antics estudiants d’Escena Erasmus d’Ucraïna, Rússia i països de l’Est d’Europa que mostren la seua opinió sobre el conflicte amb l’objectiu de portar l’elixir de l’eterna joventut als pobles valencians i brindar per la pau.
L’obra la interpreten nou actors i actrius de sis nacionalitats europees diferents, i arribarà a quinze municipis.
‘El desig de la joventut’ visitarà, a més d’Ontinyent i Benigànim, el Genovés, Alpont, Calles, Aldaia, Faura, Polinyà de Xúquer, Palmera, el Puig, Llíria, Alzira, Macastre, Gandia, i Bellreguard.
La peça teatral està dirigida per Josep Valero, amb textos dels altres codirectors del projecte Escena Erasmus, Daniel Tormo i Anna Marí, a més de Maribel Baiona, Guada Sáez i Mohamed Dourasse.
Escena Erasmus és un projecte teatral europeu creat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre i promogut i finançat pel vice-rectorat de Cultura i Societat i pel vice-rectorat d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València. I té el patrocini de la Regidoria de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València i la col·laboració de Fundació SGAE.
És Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011 del Parlament Europeu; Premi Talent Jove 2018 de CaixaBank i Levante-EMV; Esment d’Honor Europeu per la Promoció del Patrimoni Cultural PEARLE 2018; Premi Avetid 2019, Distinció ‘Lluís Vives’ del Consell de la Generalitat Valenciana 2021 per l’aportació valenciana a la construcció europea, i Reconeixement ‘Dia d’Europa 2022’ de la Delegació del Govern espanyol al País Valencià.