L’ús obligatori de les màscares fa créixer les comandes a les indústries del tèxtil sanitari

  • El secretari general d’Ateval, Pepe Serna, ha destacat la producció del tèxtil sanitari de la Vall d'Albaida, i ha criticat que el govern espanyol haja fixat el preu màxim d'aquestes peces

VilaWeb

Redacció / EP

21.05.2020 - 19:54
Actualització: 21.05.2020 - 21:54

El secretari general d’Ateval, Pepe Serna, ha explicat que després del decret que fa obligatori l’ús de les màscares, s’ha començat a notar un increment de comandes de producció i hi ha una ‘gran expectativa’ de continuar creixent en la producció, i ha afirmat: ‘el tèxtil sanitari ha vingut per a quedar-se.

Ateval va engegar el mes passat la web productosemergencias.com com a ‘intermediari neutral’ entre fabricants i proveïdors amb la demanda d’aquesta mena de productes especialitzats per la crisi de la Covid-19.

Sobre aquest tema, ha destacat que l’èxit és ‘impressionant’, ja que en prop d’un mes ja s’hi han donat d’alta 165 empreses productores de tèxtil sanitari, que ofereixen des de màscares, bates o llenceria hospitalària fins a productes no tan relacionats amb el tèxtil com ara desinfectants, i encara que de moment les vendes estan centrades especialment en el mercat estatal, ja es prepara el salt al mercat europeu.

En el cas de les màscares, s’ofereixen màscares quirúrgiques, higièniques i EPI. Serna ha destacat que el mercat és ‘molt variat’ per a cobrir tots els segments. Així, hi ha empreses que venen roba infantil i ara fabriquen màscares per a xiquets, unes altres ho fan per a esportistes o més generalistes per a grans magatzems.

Serna ha destacat que si es va començar amb una producció ‘molt rudimentària, quasi artesanal’ ara ja hi ha empreses que han invertit fins a 700.000 euros en maquinària automatitzada. De fet, en un radi de 15 quilòmetres d’Ontinyent hi ha ja quatre tallers de construcció i un altre que està acabant el seu prototip per a aquesta fabricació, ha explicat.

A més ja són més de seixanta empreses adherides a aquesta plataforma per a oferir màscares que donen treball a uns 1.200 empleats. ‘És un camp revolucionari i quan els emprenedors veuen una oportunitat s’hi aboquen’, ha assenyalat.

No obstant això, ha criticat que el govern espanyol haja fixat un preu màxim de venda, ja que diu que el mercat ha de ser ‘lliure per a ajustar oferta i demanda’ perquè quan es regula pot sorgir l’economia submergida o ressentir-se la qualitat. A més, ha recalcat la necessitat de defensar la indústria de proximitat perquè genera ‘valor afegit, activitat econòmica, llocs de treball i garanteix el subministrament’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem