28.11.2019 - 20:06
|
Actualització: 28.11.2019 - 21:06
La dissolució de la Comissió de la Memòria Democràtica constituïda per l’Ajuntament d’Ontinyent en 2015, una possibilitat que segons Compromís va apuntar la regidora Sayo Gandia que n’és la presidenta, ha creat malestar entre membres que la conformen. També dels que en són part com a experts.
Compromís ha criticat que se’n puga plantejar la dissolució després de l’acte del 15 de desembre en homenatge als 13 ontinyentins afusellats pels franquistes al cementeri de la ciutat. Però en declaracions a VilaWeb, Gandia ha assegurat que es tracta d’un malentés i que la intenció és de mantenir activa la comissió amb tots els objectius per als quals es va crear.
En una nota de premsa, la coalició n’havia exigit el manteniment i amb tot el suport al treball ‘que no acaba en la necessària dignificació de les 13 víctimes d’Ontinyent represaliades, sinó que va molt més enllà, en la tasca de donar a conéixer els fets i recuperar els espais de la Memòria’.
De fet, són diverses les iniciatives plantejades a la comissió per a seguir treballant en la dignificació de les víctimes i en la divulgació de què va significar l’alçament militar, la guerra i la terrible dictadura instaurada pels franquistes. A més, recentment el PSPV-PSOE i EUPV havien demanat d’integrar-se en la comissió. Tots dos partits n’havien format part des del principi, però n’han quedat exclosos perquè no van obtenir representació municipal en les eleccions locals d’enguany.