Mancomunitat i Diputació assistiran els ajuntaments per a sol·licitar ajuts per les pluges

  • El director general d'Emergències es va reunir dijous amb batles de la Vall per explicar les ajudes convocades

VilaWeb
Redacció
13.01.2017 - 16:56
Actualització: 13.01.2017 - 17:56

El director general de l’Agència de Seguretat i Emergències, José M. Ángel, i el director territorial de Presidència a València, Francisco Molina, es van reunir dijous amb batles i regidors de la comarca per explicar les mesures que pensa aplicar el Consell a pal·liar els danys ocasionats per les pluges de novembre i desembre de l’any passat.

16106072_654110068095221_8277781323478997054_nLa trobada es va celebrar a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, el president de la qual, Vicent Gomar, va posar l’ens a disposició dels ajuntaments de la comarca per ajudar-los en les tramitacions necessàries per acollir-se a les ajudes recollides en el decret publicat el 27 de desembre passat. També la Diputació de València ofereix assistència tècnica als ajuntaments per a fer les valoracions necessàries en les sol·licituds.

Els ajuntaments hauran de presentar una relació de les infraestrucures afectades i una memòria valorada dels danys ocasionats per les pluges, acompanyades d’un informe meteorològic amb dades d’intensitat i quantitat total de pluja acumulada. El consistori també haurà d’especificar si ha demanat ajuts a altres organismes per a aquesta mateixa finalitat.

El mateix José M. Ángel presidirà la comissió tècnica que avaluarà les sol·licituds i que farà una estimació pressupostària amb càrrec al Fons de Contingència per a l’exercici 2017. En cas de superar-se la dotació pressupostària prevista, es podrà establir un prorrateig entre totes les actuacions, que s’imputaran a càrrec del Fons de Contingència per l’exercici 2017, sense perjudici que els departaments competents puguen cofinançar amb càrrec als seus fons propis ordinaris les actuacions previstes fins al 100 per 100 del seu cost.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any