Miguel Gramage, millor orador en la Lliga de Debat de la Xarxa Vives d’Universitats

  • L'alumne forma part de l'equip de l'IES Pou Clar que havia arribat a la final nacional

VilaWeb
Redacció
02.05.2016 - 15:38
Actualització: 02.05.2016 - 17:38

Miguel Gramage Bonastre, alumne de 2n de Batxiller de l’IES Pou Clar d’Ontinyent, ha rebut el premi al millor orador de la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2016 de la Xarxa Vives d’Universitats, celebrada el 29 i 30 d’abril a la Universitat Politècnica de València.

El jurat ha valorat en les respostes de l’estudiant ontinyentí la fluïdesa i naturalitat en la intervenció, la riquesa de vocabulari, correcció semàntica i gramatical, l’ús apropiat del to de veu i del llenguatge no verbal o seguretat i el convenciment en la postura defensada.

L’equip de l’IES Pou Clar el completaven els alumnes Marta Maestre (qui ja va ser considerada millor oradora en la fase local), Tono Llin, Alba Sanjuan i Elías Tortosa, i el professor i Director del centre Miquel Vanyó. L’institut d’Ontinyent va arribar a la semifinal, juntament amb l’IES de Canals, en imposar-se en la fase local a altres centres entre els quals el Josep Segrelles d’Albaida.

Finalment l’institut guanyador ha estat l’IES Sivera Font de Canals; el segon lloc l’ha aconseguit el col·legi Shalom de Barcelona. Es dóna el cas que els d’Ontinyent havien arribat a véncer en la prèvia l’equip de l’institut de Canals, que finalment van passar a la final per una dècima més en la puntuació i empat en la votació dels jurats.

Els jurats han elogiat la qualitat i gran nivell dels debats en què ha participat l’IES Pou Clar d’Ontinyent per l’ús de material complementari, la implicació en la interacció oral amb actitud dialogant o la capacitat de trobar punts febles en la defensa de l’equip contrari en esta edició 2016 que tenia com a tema: Internet ens fa més lliures?

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en què equips d’estudiants de quart d’ESO i de Batxillerat debaten sobre un tema d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, amb el català com a llengua vehicular, una iniciativa nascuda a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana.

Els equips participants s’adscriuen a les universitats Abat Oliba CEU, Universitat d’Alacant, Universitat d’Andorra, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat Jaume I, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de València, Universitat de València, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Vic i Universitat Central de Catalunya.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Més notícies