Montaverner i la Pobla del Duc reben equips de comunicació per a casos d’emergència

  • La Generalitat ha començat a distribuir-ne a municipis amb problemes de connexió i cobertura

VilaWeb

Redacció / EP

13.11.2018 - 15:59
Actualització: 13.11.2018 - 16:59

Els ajuntaments de Montaverner i la Pobla del Duc han rebut aquest dimarts equips de comunicació per a emergències que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha començat a lliurar, i que arribaran a més de 250 municipis amb problemes per a connectar amb el Centre de Coordinació d’Emergències per falta de connexió, de cobertura o altres circumstàncies.

Hui s’han repartit emissores Tetra SOS a 32 localitats en un acte al Palau de la Generalitat, presidit pel cap del Consell, Ximo Puig, i amb la presència del director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

Tots dos han explicat que així es respon al ‘compromís’ adquirit per Puig per a ‘millorar’ els sistemes de comunicació entre poblacions menudes, amb problemes de connexió en determinades situacions d’emergència, amb 112 Comunitat Valenciana. Ángel ha explicat que el lliurament d’aquests equips es duu a terme després de l’estudi realitzat, a petició del cap del Consell, per a conèixer les circumstàncies i les dificultats de comunicació d’aquestes localitats amb Emergències i ‘millorar la xarxa.’

‘L’objectiu és aconseguir que no existisquen zones d’ombra al nostre territori’, ha afirmat el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències. L’administració té previst de fer arribar equips com els lliurats hui a la resta de municipis que els necessita, fins a arribar als més de 250 comptabilitzats.

Es tracta de maletes petites, de color taronja, que contenen una emissora portàtil amb antena i bateria, transformador, carregador i carregador per a vehicles de 12V, bateria addicional, guia i un manual, i una funda per a cinturó i corretja.

El sots-director general d’Emergències, Jorge Suárez, n’ha explicat les seues característiques i ha detallat que ‘aquest equip no substitueix la comunicació ordinària’ sinó que és ‘un sistema de comunicació redundant per a activar en situacions d’emergència’ en què fallen les connexions habituals o quan no hi haja més mitjans.

‘Són fonamentalment per a situacions d’emergències en què cau la xarxa de telèfon fix o de mòbil’ amb la finalitat de ‘tindre comunicació’, ha exposat Suárez. També ha explicat que aquest sistema ‘es basa en la xarxa Comdes, el marc comú de comunicació important, segur i potent’ que utilitza personal del Centre de Coordinació d’Emergències, Policia Local, Autonòmica i estatal; bombers, Protecció Civil, mitjans aeris, brigades provincials, Creu Roja i la Unitat Militar d’Emergències.

Garantia serveis públics
Puig ha al·ludit també al ‘problema de despoblament’ que pateix el País Valencià i ha ressaltat que ‘és necessari treballar en una estratègia global’ per frenar-lo. Així, ha destacat les iniciatives contemplades en l’Agenda Valenciana Antidespoblament i ha comentat que calen ’estratègies per a garantir serveis públics fonamentals’, així com accions que generen ‘estratègies de desenvolupament’ i ‘possibilitats d’ocupació i de tenir un projecte de vida.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem