Fotografia: Enrique Íñiguez Rodríguez

Vint-i-vuit alumnes de l’IES Josep Segrelles d’Albaida participen en el projecte ‘Nadal amb tu’, amb un programa d’activitats que els fa interactuar amb persones amb diversitat funcional intel·lectual.

Són estudiants del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Integració Social, que desenvolupen aquest projecte a la residència Caixa Ontinyent de Xàtiva, que pertany a l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària.

La iniciativa és una proposta docent i d’investigació que integra el servei a la comunitat i l’aprenentatge acadèmic en un sol projecte, cosa que permet als alumnes de formar-se treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Entre les activitats, que es fan per grups establits, hi ha tallers com el de contacontes, de confecció de postals de Nadal, de decoració artesanal per a l’arbre de Nadal, i també el de massatge d’animals amb pictogrames i el de manicura.

El projecte de caràcter social i pedagògic té com a objectiu afavorir l’aprenentatge dels estudiants i promoure la relació de les persones amb diversitat funcional intel·lectual amb el seu entorn comunitari.