23.11.2016 - 16:31
|
Actualització: 23.11.2016 - 17:31
Dilluns se celebra a Bocairent una nova edició del Concurs Gastronòmic de Carn de Caça i de Bolets Vila de Bocairent, en la qual hi participaran cuiners de 18 restaurants provinents de 15 localitats valencianes.
Hi ha dues modalitats de participació. D’una banda s’ha d’elaborar un plat lliure amb carn de caça i de bolets, del qual se’n puntua el sabor i la presentació; i l’altra modalitat consisteix a guisar la tradicional borreta de què se’n valora la degustació que en farà el jurat. Aquest plat ha d’incloure bacallà, ceba, alls secs, tomaca triturada, bajoca roja o nyora, espinacs, ou, creïlles, sal i oli.
El jurat, format per professionals de la restauració, crítics gastronòmics i membres del sector del turisme i l’hostaleria, decidirà els tres premis corresponents a cada modalitat. Dos primers patrocinats pel Patronat València Turisme dotats amb 600 euros; dos segons de 300 euros patrocinats per l’Ajuntament de Bocairent; i dos tercers dotats amb lots de productes de restauració aportats per l’empresa Durplastics.
L’any passat, el concurs van guanyar-lo el restaurant Bahía de Calp, en la modalitat de caça i bolet, i el restaurant Zoco d’Ontinyent, en el plat de borreta.