17.03.2021 - 16:42
|
Actualització: 17.03.2021 - 17:42
Un projecte artístic multidisciplinari, engegat el 2019, reivindicà la figura antifeixista de Guillem Agulló amb un film, concerts, un cicle de xerrades i una web que recopila tots els crims per delicte d’odi entre 1990 i 2020. També forma part d’aquesta iniciativa un llibre, Guillem, que l’autora Núria Cadenes presentarà a Ontinyent el 26 de març vinent.
Per a Cadenes, l’assassinat va significar la pèrdua d’innocència per a tota una generació i va crear la necessitat de dir “ja n’hi ha prou”. La periodista i escriptora assegura que “l’intent barroer” de sectors polítics i mediàtics per a fer passar l’assassinat d’un noi de divuit anys com una baralla entre bandes juvenils va fer que la gent reaccionés contra la impunitat de l’extrema dreta, sobretot a la ciutat de València. “Actualment, Guillem Agulló és un símbol de llibertat”, reivindica.
El llibre, que l’autora ha definit com una ‘novel·la documentari’ perquè barreja els fets reals amb un mínim de ficció, es presentarà en un acte organitzat per la delegació de la Vall d’Albaida d’Acció Cultural del País Valencià, serà a les 19.00, a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara, amb la participació de Jorge Mancebo, membre de Crida contra el Racisme i el Feixisme.