Ontinyent participarà amb cinc municipis més en una prova pilot per a orientar l’estratègia d’innovació enfocada a ‘Missions’

  • Missions València 2030 té com a objectiu crear una xarxa de persones, coneixement i innovació al País Valencià

VilaWeb

Redacció / EP

29.07.2021 - 18:12
Actualització: 29.07.2021 - 20:12

El programa d’acompanyament per a orientar l’estratègia d’innovació dels municipis a missions d’innovació, organitzat per la Conselleria d’Innovació i Las Naves, ha triat Ontinyent entre els sis municipis que seran els protagonistes d’aquesta iniciativa pilot. Els altres cinc són l’Alfàs del Pi, Dénia, Vila-real, Onda i Riba-roja de Túria.

Aquestes sis localitats rebran un assessorament personalitzat a través de tallers formatius durant octubre i novembre de 2021 sobre el model d’innovació enfocat a millorar la vida de les persones, una acció que forma part del projecte Missions València 2030, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

A més, els 14 municipis restants que encara no s’han seleccionat podran participar en els tallers i dissenyar de manera autònoma els seus plans estratègics a través del paquet d’eines que es generarà durant el procés formador.

Fins ara han confirmat la seua participació acollint-se a aquesta modalitat les localitats de Quart de Poblet, Silla, Sagunt, Estubeny, Godella i Picassent.

Aquest programa d’acompanyament té com a objectiu crear una xarxa de persones, coneixement i innovació al País Valencià mitjançant el foment de la cultura i l’acció innovadora cap a models de governança de la innovació orientada a missions. Els municipis podran crear els seus propis fulls de ruta del procés de transformació.

Per a l’elecció d’aquests sis municipis s’ha tingut en compte criteris com l’estructura i potencialitats internes (disponibilitat de servei d’innovació propi, d’instruments de participació, experiència prèvia en gestió de projectes d’innovació, etc.) i també potencialitats externes com el teixit econòmic i social o la gestió del coneixement, entre més.

Les fases del programa són, en primer lloc, la identificació de reptes mitjançant el desenvolupament d’un diagnòstic participatiu, seguit de la identificació de models de ciutat i àrees de rellevància, redacció d’un document que es convertirà en Marc Estratègic i, finalment, la identificació d’un catàleg de missions.

Quant a la metodologia, a més dels tallers explicatius esmentats, es dissenyaran plantilles i materials de suport per a cada fase del procés, a més d’un servei d’acompanyament i assessorament durant el procés d’elaboració del nou marc estratègic innovador orientat a Missions.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem