Ontinyent, present en la primera trobada de la nova Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat

  • Es van reunir dijous amb el secretari de la Generalitat d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat

VilaWeb

Redacció / EP

07.07.2017 - 14:28
Actualització: 07.07.2017 - 16:28

El secretari de la Generalitat d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha reunit per primera vegada aquest dijous les 43 integrants de la nova Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, per informar sobre l’elaboració d’un manual sobre els plans d’igualtat en els pobles que la Conselleria penjarà a la seua pàgina web. Entre els ajuntaments representants hi havia el d’Ontinyent, l’únic de la comarca que disposa d’aquest agent.

Ibáñez ha assistit a la trobada acompanyat per l’equip de la direcció general de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere, i ha explicat que l’objectiu d’aquests instruments és ‘aconseguir una coordinació entre la Conselleria i els diferents agents d’igualtat que compte amb la major efectivitat’.

La reunió ha servit per informar les agents d’igualtat de l’elaboració d’un manual sobre els plans d’igualtat municipals, que s’ha previst de publicar a la web de la Conselleria, la qual ha invertit 1,9 milions d’euros per a contractació dels agents.

Així mateix, se’ls ha presentat la nova eina electrònica creada per a poder recollir les dades de totes les atencions realitzades a dones, associacions i empreses.

El secretari ha destacat, tot i que l’eina electrònica s’adaptarà a cada ‘província’, que es tracta d’una aposta ‘fonamental d’aquest govern per la proximitat, el municipalisme i per les polítiques d’igualtat entre homes i dones vinculades al territori’ i que, a més, suposa una ‘millora del servei prestat’.

La previsió és d’arribar a final d’enguany als 65 municipis valencians amb més de 20.000 habitants i les 11 comarques que no tenen localitats de més de 20.000 habitants, perquè ‘és molt important donar cobertura al món rural’, ha afirmat Ibáñez.

Funció dels agents d’igualtat
La funció de les agents d’igualtat és ‘actuar com a dinamitzadores de les xarxes, serveis autonòmics i locals amb perspectiva de gènere’, a més de ‘treballar conjuntament amb les coordinadores d’igualtat dels centres educatius’, ha explicat el secretari d’Igualtat.

Igualment, treballarà conjuntament amb el personal responsable de les campanyes de cribratge universal de Sanitat i amb el del SERVOF que realitzen els processos per tutelar dones, a més de col·laborar amb les oficina Pangea i amb la Xarxa Jove, per aconseguir ‘una societat més igualitària’, ha indicat.

Ibáñez ha explicat que en la nova xarxa ja s’està treballant en tres prioritats: ‘Lluitar contra la feminització de l’empobriment, desmuntar el patriarcat i els estereotips de gènere’ i, a més, ‘ajudar en les tasques de prevenció, detecció i derivació en els casos de violència de gènere’.

Així mateix, ha destacat que el canvi de model permet l’ampliació de l’horari del servei, ja que els agents d’igualtat anteriors tenien una jornada de treball de 30 hores setmanals, mentre que les persones integrants de la nova Xarxa d’Agents d’Igualtat estan contractades amb una jornada mínima de 35 hores setmanals.

74 agents al País Valencià
Ara mateix, hi ha 17 municipis que tenen el sistema de selecció en marxa, de manera que és previsible que aquesta xifra augmente, fins a arribar enguany als 74 agents d’igualtat.

A més d’Ontinyent, els municipis que ja compten amb el nou model són Ademús, Alacant, Alaquàs, Alcoi, l’Alcora, Alfafar, Algemesí, Almassora, Aiora, Borriana, Burjassot, el Campello, Carcaixent, Cullera, Dénia, Elda, Elx, Gandia, Ibi, Llíria, Manises, Montcada, Montanejos, Mutxamel, Paiporta, Petrer, Picassent, Pilar de la Foradada, la Pobla de Vallbona, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, Sogorb, la Vall d’Uixó, la Vila Joiosa, el Villar, Vinaròs, Xàbia, Xàtiva i Xirivella.

Les 17 localitats amb el procés de selecció en marxa són Alboraia, Altea, Asp, Castelló de la Plana,  Catarroja, Morella, Oliva, Onda, Paterna, Sant Joan d’Alacant, Sueca, Torrent, València, Vila-real, Vilafranca, Villena i Xiva.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem