Ontinyent retira aquest divendres una placa commemorativa amb el nom de Rafael Blasco

VilaWeb
Redacció
31.03.2016 - 21:44
Actualització: 31.03.2016 - 23:44

Atenent la resolució 36/IX de les corts aprovada el mes d’octubre passat que instava a la retirada de plaques commemoratives en què hi aparegueren noms de càrrecs públics condemnats per corrupció, aquest divendres se’n retirarà una a Ontinyent. Ho ha avançat el batle, Jorge Rodríguez, durant el ple municipal d’aquest dijous, qui només ha especificat que s’hi fa referència a Rafael Blasco.

La placa es troba a l’Agència de Mediació per a la Integració i la Convivència Social (AMICS), en l’espai que Blasco va inaugurar en febrer de 2009 quan era conseller d’Immigració i Ciutadania.

La conselleria de Transparència va enviar una carta als ajuntaments en què demanava que col·laboraren per retirar aquestes plaques commemoratives, inaugurals o honorífiques en què hi figure el nom de persones condemnades per corrupció. A més, ha posat a disposició dels ciutadans el correu electrònic transparencia_gtec@gvs.es perquè puguen informar i sol·licitar també la retirada.

Rafael Blasco, a la presó

Rafael Blasco (PP) va ingressar a la presó de Picassent el mes de juny passat per complir la condemna de 6 anys i 6 mesos per desviament de fonts destinats a projectes de cooperació a Nicaragua. L’ex-conseller manté obertes dues causes més en el conegut com cas Cooperació, que investiga irregularitats en subvencions a grans projectes de cooperació que la conselleria de Solidaritat i Ciutadania que també va dirigir va concedir el 2008 a la Fundació CYES per a dos projectes a Nicaragua que tenien com a propòsit millorar les condicions de vida de comunitats rurals.

El Tribunal Suprem espanyol declara provat que dels diners que la Generalitat va invertir en aquests dos projectes (1’6 milions d’euros) només en va arribar al seu destí el 3%, exactament 47.953 euros. El 97% restant ho van aprofitar els condemnats per adquirir i reformar immobles a València.

Al costat de Blasco, la sentència condemnà l’intermediari de les operacions, Augusto Cesar Tauroni a 6 anys de presó i imposa la mateixa pena per a l’ex-secretària general de la conselleria, Agustina Sanjuan. L’ex-sotssecretari de la Conselleria Alejandro Català resultà condemnat a 4 anys i 6 mesos. El Suprem condemnà Marcial López a 3 anys i 9 mesos, Javier Llopis a 2 anys i Maria Josefa Cervera a 3 anys de presó i absolgué Marco Antonio Linares i Josep Maria Felip.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Més notícies